Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće makarske Župe sv. Marka u Boku kotorsku

Boka kotorska (IKA)

Župa sv. Marka evanđelista iz Makarske, predvođena sadašnjim i bivšim župnikom don Jurom Lovrinčevićem i don Pavlom Banićem, hodočastila je od petka 24. do nedjelje 26. studenoga u Boku kotorsku, izvijestili su iz župe.

Prvog dana posjetili su Herceg Novi – rodno mjesto sv. Leopolda Mandića, gdje su molili za pomirenje ljudi s Bogom te sa svojim bližnjima. Posjetili su i svetište Gospe od Škrpjela na umjetnom otočiću, koji su mještani izgradili nasipanjem kamenja i podigli crkvicu Gospi u čast, nakon čega su u Perastu slavili misu.

Drugoga dana hodočastili su u Kotor, gdje su najprije slavili misu u katedrali. Uz stručno vodstvo don Roberta Tonsatija, obišli su relikvije sv. Tripuna te riznicu i muzej kotorske katedrale. Posjetili su i neraspadnuto tijelo bl. Ozane i molili za dar savjeta. Zatim su posjetili mjesto Dobrota gdje su imali priliku vidjeti sestrinsku crkvu makarske katedrale koju je projektirao isti arhitekt. Drugi dan su završili posjetom malom mjestu Muo gdje se čuva neraspadnuto tijelo bl. Gracije.

Treći dan započeli su slavljem mise u kotorskoj katedrali sv. Tripuna te su proslavili svetkovinu Krista Kralja zajedno s domaćim vjernicima te hodočasnicima iz Zagreba. Svoj put nastavili su prema Budvi gdje ih je lokalni vodič upoznao sa starim dijelom grada koji se krije među mnoštvom novoizgrađenih hotela. Hodočašće, u organizaciji putničke agencije Ichtis travel, su završili u Makarskoj u večernjim satima, izvijestili su iz župe.