Budi dio naše mreže
Izbornik

Međugorje: Održana duhovna obnova za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije

Međugorje (IKA)

U organizaciji Ureda za pastoral mladih i Studentskog kapelana Splitsko-makarske nadbiskupije, od petka 24. do nedjelje 26. ožujka održana je duhovna obnova za mlade u Međugorju.

Uz oko 20 mladih iz zbora „Veritas aeterna“, koji redovito godinama imaju svoje korizmene duhovne obnove, ove godine im se priključilo još oko 20 mladih koji su imali duhovnu obnovu u šutnji. Duhovnu obnovu su predvodili povjerenik za mlade i studentski kapelan don Ivan Terze te pomoćnik u pastoralu mladih don Antun Mate Antunović. Program je započeo u petak kratkim nagovorom i krunicom nakon koje je uslijedila zajednička večera, druženje i noćenje.

U subotu ujutro nakon jutarnje molitve i doručka, don Ivan je održao kratki nagovor „Lectio Divina“ na nedjeljno evanđelje. Nakon toga pješice su se uputili u crkvu sv. Jakova na misno slavlje. Uz mjesne svećenike, na misi su suslavili don Ivan i don Mate. Poslije mise uslijedio je ručak nakon kojeg su mladi imali slobodno vrijeme. Slobodno vrijeme mladi su iskoristili za šutnju, osobnu molitvu i odmor. Dio mladih se uputilo na brdo Križevac.

U popodnevnim satima nagovor je održao don Mate, koji je mladima pokušao približiti važnost i jakost molitve krunice, ali i molitve općenito. Dotakao se i sakramenta ispovijedi te potaknuo mlade da redovite održavaju vezu s Bogom, osobito u korizmenom vremenu. Nakon večere, uputili su se u crkvu sv. Jakova na zajedničko euharistijsko klanjanje. Po povratku u hotel, uslijedilo je druženje. Zatim su se u kasnim večernjim satima s don Matom uputili na Brdo ukazanja gdje su uz nagovore razmotrili radosna otajstva i molili krunicu.

Zadnji dan duhovne obnove započeo je usponom dijela mladih na Brdo ukazanja. Zatim je slijedila jutarnja molitva te doručak. Nakon doručka mladi su bili na misi u župnoj crkvi. Nakon mise mladi su imali slobodno vrijeme do ručka. Nakon ručka posjetili su zajednicu Cenacolo. U zajednici su imali priliku poslušati svjedočanstva te upoznati zajednicu, njihov rad i djelovanje.