Budi dio naše mreže
Izbornik

Održane duhovne vježbe za svećenike Šibenske biskupije

Šibenik (IKA)

Trodnevne duhovne vježbe za svećenike Šibenske biskupije održane su od ponedjeljka 28. do srijede 30. kolovoza u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku, izvijestila je Šibenska biskupija.

Ove godine predvoditelj duhovnih vježbi bio je profesor Svetog pisma na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu vlč. Taras Barščevski. Sa svećenicima na duhovnim vježbama bili su biskupi Tomislav Rogić i Ante Ivas.

Duhovne vježbe vlč. Barščevski započeo je govorom o očuvanju srca. Sveti Bazilije je govorio kako treba paziti da se u srcu ne rodi neka opaka misao. Svećenik mora brinuti o svojoj unutrašnjosti, o svom duhovnom životu. U drugom djelu vlč. Barščevski govorio je o svećeništvu u Starom i Novom zavjetu, a istaknuo je  posebnost novozavjetnog svećeništva. Duhovne vježbe zaključio je razmatranjem o tome kakav bi stav svećenik trebao imati o Svetom pismu. Svećenika bi, kako je rekao, trebalo odgajati Sveto pismo. Ukazao je i na nužnost zajedništva i povezanosti među svećenicima, izvijestila je Šibenska biskupija.