Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava Stepinčeva s novim relikvijama u Metkoviću

Metković (IKA)

U Župi sv. Ilije proroka u Metkoviću u subotu 10. veljače župnik fra Denis Šimunović predslavio je misno slavlje u čast bl. Alojzija Stepinca u suslavlju sa župnim vikarom fra Markom Pudarom.

Na početku misnog slavlja u novoobnovljenom relikvijaru unesene su relikvije drugog stupnja bl. Alojzija Stepinca. Uz oltar je posluživao bogoslov fra Oliver Marčinković, a mješoviti zbor, kojim ravna s. Mila Deak, je pjesmom animirao slavlje.

Prije misnog slavlja o blaženiku Stepincu govorio je prof. Dragutin Stjepan Koštro. Među ostalim, rekao je da je Stepinac bio i član Franjevačkog svjetovnog reda te su ga članovi  Franjevačkog svjetovnog reda mjesnog bratstva uzeli za svog zaštitnika, koji su se za taj blagdan pripremali trodnevnicom.

Na uočnicu blagdana tijekom mise, upriličen je obred uvođenja u Franjevački svjetovi red 27 novih članova, koje je u Red primila mjesna ministra bratstva bl. Alojzija Stepinca Ankica Medak, a uime Crkve potvrdu i blagoslov udijelio duhovni asistent OFS-a vlč. Šimunović.

Mjesno bratstvo u Metkoviću postoji od 1912. godine. Od jeseni 2022. ponovno su zaživjeli susreti na kojima se uz 11 dotadašnjih članova priključio 59 novih. Skoro na svaki susret dođe netko novi, ali samo oni koji su duže od godinu dana na susretima, uvedeni su u novicijat, drugi ostaju kao simpatizeri, dok su neki pod trajnim zavjetima.