Budi dio naše mreže
Izbornik

Prvi dio Zlatne harfe održan u Šibeniku

Šibenik (IKA)

Prvi dio ovogodišnjeg susreta dječjih crkvenih zborova „Zlatna harfa“ održan je na svetkovinu Blagovijesti, 25. ožujka 2023., u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića, u crkvi sv. Frane.

Ovogodišnja tema je Zlatne harfe je „Divan je Bog u svetima svojim“, a za uzore su postavljeni sv. Nikola Tavelić i bl. Marija Propetog Isusa Petković.

Na prvome dijelu sudjelovali su zborovi: Split (Gospe od Zdravlja), Opuzen, Makarska, Knin, Slatine, Murter, Šibenik (Katedrala), Šibenik (Vidici), Runovići i Kaštel Kambelovac.

Svetu misu predslavio je gvardijan šibenskoga Samostana sv. Frane i rektor nacionalnog svetišta fra Josip Ivanović. U ime šibenskoga biskupa Tomislava Rogića pozdravio je okupljene i zaželio sudionicima lijep i plodonosan susret.

Misu su suslavili povjerenik za Zlatnu harfu fra Stipica Grgat i pristigli župnici.

U homiliji je fra Josip istaknuo da je „Bog u početku postavio svoj stvarateljski ključ, a nama podario mogućnost ispisati melodiju našega života po uzoru na Isusa Krista i svece koje nam je nasljedovati“.

„Radost današnjega dana, Anđelova navještaja Mariji, očituje se u ljepoti našega susreta i prenošenja radosti jedni drugima, da se Bog utjelovi, da uzme moje tijelo, da se posluži moji rukama i nogama, da i danas propjeva mojim glasom i tako iznova – po našim djelima – donese radost onima koji su je potrebiti“, istaknuo je fra Josip.

U prinosu darova, osim euharistijskih, prineseni su darovi koje su djeca skupljala tijekom priprema za pomoć onima kojima je potrebna.

Pjevačima je na misi dirigirala voditeljica šibenskog katedralnog zbora Jelena Mikulandra, uz orguljsku pratnju s. Zorislave Radić.

Nakon završenog pojedinačnog nastupa fra Stipica Grgat i fra Josip Ivanović podijelili su sudionicima uspomene na sudjelovanje.