Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićni prijam hvarskog biskupa mons. Petra Palića

Zagreb (IKA)

Hvarski biskup Petar Palić upriličio je 20. prosinca 2019. u biskupskom domu u Hvaru božićni prijam za svećenike, redovnike i redovnice, predstavnike političkog, društvenog i kulturnog života grada Hvara i susjednih općina te drugih gostiju.

Na prijamu je bio nazočan i umirovljeni hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk.

Na početku je biskupa i sve nazočne pozdravio mons. Stanko Jerčić, župnik Jelse i generalni vikar biskupije. Mons. Jerčić je u svom pozdravnom govoru istaknuo da je Božić „blagdan dodira“, jer upravo u Božjem utjelovljenju osjećamo i doživljavamo Božji dodir ljubavi nama i čitavom čovječanstvu. Taj Božji dodir ljubavi koji na poseban način osjećamo slaveći Božić trebao biti biti poticaj svima nama da budemo okrenuti jedni drugima u međusobnom iskazivanju djelotvorne ljubavi, pomoći i podrške, zaključio je mons. Jerčić čestitajući biskupu Paliću, Štambuku i svima nazočnima Božić i novu 2020. godinu.

Božićni prijem kod biskupa Palića

U svom obraćanju biskup Palić je zahvalio mons. Jerčiću na njegovim riječima i podsjetio sve nazočne da nas otajstvo Božića čini posebnima i to „posebnima u dostojanstvu koje imamo kao ljudi, u činjenici da je Bog s nama i da nas prati u našem životu i posebnima u stvanosti da smo spašena i otkupljena stvorenja. Stoga, naš Božić nije bezlično slavlje, on ima ime: Isus Krist – Spasitelj i Pomazanik“, naglasio je biskup Palić.

„Ovo naše zajedništvo danas želi biti čestitka i izraz zahvalnosti naše Hvarske biskupije i mene kao biskupa svakome od vas osobno i institucijama koje predstavljate za suradnju u prošloj godini“, kazao je biskup Palić.

Zahvalivši svećenicima, svojim prvim suradnicima, redovnicima i redovnicama, osobito svećenicima koji su ove godine pokazali spremnost zaorati novu brazdu u novim župama i novom poslanju, zaželio je svima nazočnima sretan Božić uz molitvu da Gospodin i u ovoj godini blagoslovi svekoliki trud na izgradnji Kristova kraljevstva.

Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se maestro Tomi Domančić i srednjoškolka Tina Radaić koja je svojim izvanrednim glasom otpjevala nekoliko duhovnih pjesama.

Božićni prijem kod biskupa Palića 20. 12. 2019.