Budi dio naše mreže
Izbornik

Gradonačelnik i tajnik grada Solina kod nadbiskupa Barišića

Split (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić primio je u četvrtak 28. ožujka u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu gradonačelnika grada Solina Dalibora Ninčevića i tajnika grada Antu Ljubičića, a susretu je nazočio i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović.

Glavna tema sastanka bio je inicijalni dogovor oko gradnje novoga svećeničkog staračkog doma na području grada, točnije u Mravincima. Budući da je dosadašnji starački dom u Zrinjsko-Frankopanskoj ulici u Splitu kapacitetom ograničen, pojavila se potreba za gradnjom novoga koji bi svojom lokacijskom pristupačnošću, povezanošću s gradom Splitom te ugodnim i mirnim okruženjem bio nova mogućnost za smještaj umirovljenih svećenika.

Nadbiskup je zahvalio za svu dosadašnju suradnju grada Solina sa Splitsko-makarskom nadbiskupijom, a gradonačelnik Ninčević pozdravio je ideju izgradnje doma i izrazio spremnost za nastavak suradnje i na ovom i na budućim projektima.

Govorilo se i o napredovanju izgradnje bazilike u Solinu koja bi po sadašnjim procjenama trebala biti dovršena u kolovozu 2019. g. Plan je i da se tijela nadbiskupa Frane Franića i nadbiskupa Ante Jurića, koja su pohranjena u konkatedrali Sv. Petra u Splitu, na sljedeću obljetnicu njihove smrti (17. i 20. ožujka 2020.) presele u kriptu novosagrađene bazilike.