Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavlje primanja i obećanja u Frami Gospe Sinjske

Sinj (IKA)

U mjesnom bratstvu Frame Gospe Sinjske u nedjelju 5. veljače održano je slavlje primanja i obećanja. Misno slavlje predvodio je župni vikar i duhovnik u Franjevačkom sjemeništu u Sinju fra Ivan Čikara, izvijestila je Frama Gospe Sinjske. 

Susalvili su župnik fra Antonio Mravak, gvardijan fra Marinko Vukman, duhovni asistent Frame i župni vikar fra Toni Šimunović, gvardijan i župnik Župe sv. Ante na Poljudu fra Frano Delić i župnik Hrvaca fra Perica Maslać.

Na slavlju je sudjelovao i predsjednik Nacionalnog bratstva Franjevačke mladeži Tomislav Jurić.  Potporu sinjskim framašima dali su članovi OFS-a Gospa Sinjska te članovi drugih bratstava s Šibensko-dubrovačkog područja: Frama Imotski, Frama Vinjani, Frama Runović, Frama Gospa od Zdravlja (Split), Frama Poljud (Split) i članovi Frame iz Hrvaca. Slavlje su glazbeno animirali članovi VIS-a „Abba“ iz Župe sv. Ante na Poljudu.

Mladi framaši u crkvu su ušli u procesiji noseći u rukama 52 bijele ruža kao znak zahvalnosti zaštitnici bratstva Čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Prije početka mise predstavnik Frame Gospe Sinjske ispred 23 framaša zamolio je da budu primljeni u Mjesno bratstvo Frame Gospe Sinjske. Obred primanja predvodio je duhovni asistent Frame u Sinju fra Toni Šimunović. Nakon obreda primanja počelo je euharistijsko slavlje.

U propovijedi je predvoditelj misnog slavlja fra Ivan Čikara na temelju evanđeoskog ulomka (Mt 5,13-16) istakao važnost i funkciju soli i svjetla te usporedio s vjerničkim životom. Pozvao je mlade framaše da budu sol zemlje i svjetlo svijeta tamo gdje jesu i gdje ih Isus šalje te da njihova dobra djela budu vidljiva kao grad na gori. Zazvao je na njih zagovor Čudotvorne Gospe Sinjske i sv. Franje Asiškog.

Nakon propovijedi uslijedio je Obred obećanja. Predsjednik Frame Gospe Sinjske Dominik Romac prozvao je one koji žele prvi put dati svoja obećanja življenja Evanđelja u bratstvu Franjevačke mladeži te one koji žele obnoviti svoja obećanja. Obredu prvih obećanja pristupilo je 26 kandidata, a obredu obnove obećanja troje članova.

Župnik fra Antonio ispred gvardijana fra Marinka i fratara Samostana Gospe Sinjske na kraju misnog slavlja pozdravio je i čestitao framašima što su svojom odlukom da iz bližega slijede stope Isusa Krista  obogatili Crkvu i Župu Gospe Sinjske. Pozdravio je goste iz drugih bratstava, a posebno je zahvalio fra duhovnom asistentu Frame Gospe Sinjske fra Toniju Šimunoviću. Za slavljenike i njihove goste u Samostanu je nakon mise organizirano bratsko druženje i okrepa, izvijestila je Frama Gospe Sinjske.