Budi dio naše mreže
Izbornik

Francuski biskupi: Roditelj 1 i roditelj 2 vode prema razgradnji obitelji

Pariz (IKA)

Vijeće Obitelj i društvo Francuske biskupske konferencije kritiziralo je izmjenu zakona koju su francuski zastupnici izglasali u okviru novoga nacrta zakona o „školi povjerenja“, a kojom se u školskim tiskanim obrascima izraze „otac“ i „majka“ zamjenjuje izrazima „roditelj 1“ i „roditelj 2“.

Ponovno sa žalošću utvrđujemo pokušaj Parlamenta da razgradi obiteljsku stvarnost uz izgovor izjednačivanja administrativnih obrazaca, napisao je predsjednik Vijeća biskup Bruno Feillet. Daleko od toga da je „zaostala“ ili „zastarjela“, praksa uporabe izraza „otac“ i „majka“ svakomu od nas daje da se identificira u budućim naraštajima. Škola na poseban način treba sudjelovati u tom duboko strukturalnom shvaćanju, upozorio je biskup Feillet, prenosi Vatican News.

Taj je slučaj prema biskupovu mišljenju još jedan oblik rodne teorije koja bi htjela ukloniti razliku između roditelja istoga ili različitoga spola. Osim toga, biskup pita tko bi bio roditelj broj 1, a tko broj 2? A u slučaju rastave, broj 2 postaje broj 1? Biskup Feillet na kraju je izrazio nadu da će pobijediti zdrav razum, ponajviše zbog onoga što je najvažnije, a to je dobro djece.

Ključne riječi:
francuska roditelj 1 roditelj 2