Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: francuska

Lisieux pozvao papu Franju u posjet prigodom obljetnica sv. Male Terezije

Lisieux u Francuskoj 2023. godine slavi dvije obljetnice sv. Terezije Marije od Djeteta Isusa i Svetoga Lica – 150. obljetnicu rođenja i 100. obljetnicu beatifikacije te je tom prigodom rektor Svetišta sv. Terezije iz Lisieuxa o. Olivier Ruffray papi Franji uručio poziv da posjeti to normandijsko mjesto, objavljeno je na France info.

Francuski biskup Grallet priznao „neprimjereno“ ponašanje prema jednoj ženi

Francuska biskupska konferencija (CEF) priopćila je 17. studenoga 2022. da je umirovljeni nadbiskup Strasbourga Jean-Pierre Grallet 15. studenoga u poruci predsjedniku CEF-a nadbiskup Rennesa Éricu de Moulins-Beaufortu priznao da se 1980-ih, dok je još bio redovnik franjevac, neprimjereno ponio prema jednoj mladoj odrasloj ženi.

U Francuskoj jedanaestorica biskupa pod istragom zbog zlostavljanja

Predsjednik Francuske biskupske konferencije (CEF) nadbiskup Reimsa Éric de Moulins-Beaufort održao je u ponedjeljak 7. studenoga 2022. u Lurdu, gdje se održava 90. plenarno zasjedanje CEF-a, konferenciju za medije na kojoj je izvijestio o napretku istrage o zlostavljanju maloljetnika od strane crkvenih službenika, prenosi Vatican News.

Skupština svećenika Gospićko-senjske biskupije

Pod predsjedanjem gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću održana je 11. listopada redovita jesenska skupština svećenika djelatnih u Gospićko-senjskoj biskupiji. U sklopu skupštine vlč. mr. Đuliano Trdić održao je predavanje "Zlouporaba moći u Crkvi".

1 2 3