Budi dio naše mreže
Izbornik

Mala polnoćka u Ogulinu

Ogulin (IKA)

Malu polnoćku u prepunoj župnoj crkvi Sv. Križa u Ogulinu s gotovo tisuću vjernika predslavio je župnik Josip Štefančić u suslavlju đakona Josipa Tomljanovića i bogoslova Krunoslava Brajdića.

Liturgijskom glazbom misu je pratio dječji zbor župe pod vodstvom s. Pankracije Žižić i uz orguljsku pratnju Marije Kaurić. Božićno skazanje najmlađih prije početka mise pripremile su vjeroučiteljice Ana Puškarić i Danica Blašković.

Vlč. Štefančić je približavajući nazočne otajstvu Božića istaknuo da nam u badnjoj noći srce treba biti čisto. Nakon došašća došli smo do svete, tihe i blažene noći kada slavimo rođenje Isusa. Poseban jer to dan koji slave kršćani ali i oni koji ne vjeruju u Boga. Propovjednik je zatim podsjetio na povijest slavljenja Božića od Nicejskog sabora pa do danas prema čemu nam je Isus jednak u svemu osim po grijehu.

Koji bi bio motiv da se ovoliki broj Ogulinaca okupi na jednom mjestu, a da nije slavljenje rođenja sina Gospodnjega, zapitao se propovjednik te zaključio da u životu često ostajemo žedni i gladni jer se nismo htjeli pokloniti Kristu. Ovo je i noć Svete obitelji, neka nam oni postanu zagovornici, tek tada ćemo vidjeti kako je život lijep. Ako s malorođenim djetetom idemo kroz život, ne bojimo se budućnosti, zaključio je propovjednik.

Ključne riječi:
Mala polnoćka Ogulin