Budi dio naše mreže
Izbornik

Otvoren 5. salon vjerske fotografije u Molvama

Molve (IKA )

O temi „Žena majka i vjera" otvoren je 5. salon vjerske fotografije u Molvama u nedjelju 7. listopada 2018. godine.

Ovogodišnji Salon vjerske fotografije, u organizaciji župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama i Molvarskoga likovnog kruga, zamišljen je u obliku izložbe nagrađenih fotografija na prva četiri Salona vjerske fotografije održanih u razdoblju od 2011. do 2014. godine o temi „Žena majka i vjera”.

Svečanost 5. salona vjerske fotografije započela je u župnoj crkvi koju je predslavio župnik u Molvama o. Zdravko Tuba i nastavljena je u Galeriji Molvarskoga likovnoga kruga. Među prvima salon fotografije su pogledali o. Miljenko Hontić, generalni definitor Reda franjevaca konventualaca, i hodočasnici iz Zaprešića.

Promatrajući fotografije i uočavajući mjesta iz kojih su ih autori poslali Salon vjerske fotografije izlazi iz okvira granice Republike Hrvatske i poprima međunarodni karakter.

Izložba fotografija omogućuje promatrati ljepotu stvorenja i stvorenoga svijeta, ona je govor čovjeka i prirode u slici. Galerija donosi fotografije onih čija ljepota, vrijednost i značaj postaju zamagljeni u previranjima suvremenog društva i filozofijama modernoga vremena.

„Svaka pojedina fotografija potiče potražiti dublji smisao onoga što se krije iza prvoga pogleda na nju i onoga što je fotoaparatom zabilježeno. Zato izložba daje prostora i omogućuje da zajedno i osobno potražimo dublji smisao i pronađemo ‘govor’ svake pojedine fotografije svakom posjetitelju ove vrijedne izložbe”, poručio je župnik  Tuba.