Budi dio naše mreže
Izbornik

Pokrenuta kauza beatifikacije Chiare Corbelle Petrillo

Rim (IKA )

Chiara Corbella Petrillo umrla je u 28. godini života nakon što je odbila uzimati lijekove koji bi ugrozili život djeteta koje je nosila pod svojim srcem.

U petak 21. rujna u bazilici Sv. Ivana Lateranskog u Rimu službeno je pokrenut postupak za proglašenje blaženom Chiare Corbelle Petrillo, vjernice laikinje i majke koja je umrla 2012. godine u 28. godini života, objavila je agencija SIR. Chiara bi upravo danas slavila desetu godišnjicu braka sa suprugom Enricom Petrillom. No njezin se život ugasio 13. srpnja 2012., svega godinu dana nakon što je donijela na svijet sina Francesca. Na živo sjećanje na Chiaru u kršćanskom puku i njezino svjedočanstvo vjere podsjetio je kardinal Angelo De Donatis predsjedavajući svečanošću kojom je otvorena dijecezanska faza kauze beatifikacije i kanonizacije mlade majke koja je umrla 2012. godine od tumora, nakon što je odbila uzimati lijekove koji bi ugrozili život djeteta koje je nosila pod svojim srcem. „Ona je davala i nastavlja davati plodove obraćenja kod mnogih osoba, koje je njezin život potaknuo propitkivati se o smislu života“, rekao je kardinal De Donatis izrazivši želju da kršćanski vjernici u njoj pronađu ohrabrenje i potporu u služenju bračnoj ljubavi i životu.  U posljednjih godinu dana otkad je pokrenuta kauza prikupljeni su brojni dokumenti i svjedočanstva koji potvrđuju rastući glas svetosti Chiare Corbelle Petrillo.

Chiara i njezin suprug Enrico upoznali su se 2002. u Međugorju, kad je Chiara imala samo 18 godina, a vjenčali su se 2008. godine. U prvim godinama svoga braka, mladi se par suočio s mnogim poteškoćama, uključujući i smrt dvoje djece. Chiara je treći put zatrudnjela 2010. godine. Međutim, uskoro joj je dijagnosticiran karcinom jezika. Odbila je liječenje jer bi time ugrozila život svog nerođenog sina. Njezino je liječenje započelo tek nakon što joj je sin rođen, u svibnju 2011. godine, nakon što se rak proširio. Rak je metastazirao, ali Chiara nije gubila vjeru. Umrla je godinu dana nakon sinovljeva rođenja.

Ključne riječi:
Chiara Corbella Petrillo kauza