Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kauza

Sedmi dan velike devetnice za proglašenje blaženim nadbiskupa Stadlera

Devetnica Djetetu Isusu, kojom služavke Maloga Isusa nastavljaju molitvu za proglašenje blaženim i svetim svoga utemeljitelja, sluge Božjega Josipa Stadlera u godini 180. obljetnice njegova rođenja i krštenja, nastavljena je u ponedjeljak 25. rujna 2023. u Stadlerovoj spomen-kući u Brodskom vinogorju u Slavonskom Brodu.

Poruka vicepostulatora: Deset milosnih godina uz bl. Miroslava Bulešića

Vicepostulator vlč. Ilija Jakovljević uputio je u utorak 26. rujna poruku povodom 10. godišnjice beatifikacije bl. Miroslava Bulešića koja će svečano biti proslavljena misnim slavljem u porečkoj katedrali u četvrtak 28. rujna s početkom u 18 sati pod predsjedanjem porečkog i pulskog biskupa Ivana Štironje. Poruku prenosimo u cijelosti.

Misom i molitvom obilježena 17. obljetnica smrti o. Celestina Tomića

U bazilici Sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu euharistijsko slavlje povodom 17. obljetnice smrti o. Celestina Tomića, OFM Conv., u subotu 23. rujna predvodio je novoimenovani vicepostulator kauze o. Celestina Tomića i župni vikar Župe Bezgrešnog Srca Marijina u Vinkovcima, fra Franjo Čolakovac u zajedništvu s fra Zlatkom Vlahekom, tajnikom Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, fra Josipom Petonjićem, gvardijanom Samostana Svetoga Duha, fra Ivanom M. Lotarom, župnikom i rektorom bazilike sv. Antuna Padovanskog i ostalom subraćom.

Razgovor biskupa Vlade Košića za Glas Koncila

Sugovornik središnjega intervjua u novom broju Glasa Koncila, priređenom za nedjelju 20. studenog, je sisački biskup Vlado Košić, koji govori o otvaranju postupka za proglašenje blaženima i svetima sisačkih svećenika i bogoslova ubijenih u 20. stoljeću.

1 2