Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljena obljetnica otvaranja kauze br. Bonifacija Ivana Pavletića

Kutina (IKA)

Osma obljetnica otvaranja kauze za proglašenje blaženim brata Bonifacija Ivana Pavletića proslavljena je u ponedjeljak, 13. svibnja 2024., u Župi Blažene Djevice Marije Snježne u Kutini.

Večernju euharistiju u župnoj crkvi predslavio je sisački biskup mons. Vlado Košić u zajedništvu sa župnikom Vladimirom Hrenom, Bonifacijevim subratom o. Marianom Passerinijem i svećenicima Kutinskog dekanata.

U homiliji, mons. Košić je podsjetio na znakovitost datuma. „Godine 1917., za vrijeme Prvog svjetskog rata, u Fatimi, Gospa je prenijela poziv na molitvu za mir, činjenje pokore i obraćenje, 1981. zbio se atentat na papu Ivana Pavla II. koji je upravo Gospi zahvalio preživljavanje atentata i u krunu kipa Gospe Fatimske položio jedan metak koji ga je pogodio, a 2016. Bonifacije se službeno zaputio k beatifikaciji po priznanju radikalnog življenja redovničkog života kao istinski sin Marijin koji je posebno služio bolesnima i najpotrebnijima“, naglasio je.

Nakon mise slavlje je nastavljeno u POU Kutina gdje je u kino dvorani održan humanitarni koncert za potrebe procesa proglašenja blaženim i Zaklade „Ivanova Kuća“. Koncert je završio zajedničkim pjevanjem himna br. Bonifaciju.

U Rimu je 13. svibnja 2016. svečano otvoren proces za proglašenje blaženim i svetim  brata Ivana Bonifacija Pavletića, rodom iz Zbjegovače, današnja župa Ilova.