Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: beatifikacija

Završena kauza za fra Antu Tomičića

Iz Generalne kurije Reda manje braće kapucina stigla je vijest da je završena kauza za fra Antu Tomičića, brata kapucina koji je, nakon Splita, Dubrovnika, Varaždina i Zagreba, 34 godine svojeg služenja na glasu svetosti vršio u kapucinskom samostanu i crkvi Gospe Lurdske na Žabici u Rijeci. Očekuje se dekret o priznanju Tomičićevih junačkih kreposti nakon čega će moći biti štovan kao časni sluga Božji.

Zaključen rad teološke komisije u postupku beatifikacije sluge Božjega Josipa Langa

Imenovana teološka komisija u rimskoj fazi postupka je u četvrtak 25. siječnja 2024., na godišnjicu rođenja sluge Božjega biskupa Josipa Langa (r. 25. siječnja 1857., Lepšić) i u godini kada se navršava 100 godina od njegove smrti (1. studenoga 1924., Zagreb), donijela zaključak da je biskup Lang živio kreposti na junački način, objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Blaženim proglašen kardinal Eduardo Francisco Pironio

Misu proglašenja blaženim Eduarda Francisca Pironija u Svetištu Gospe od Lujána, zaštitnice Argentine, gdje počiva njegovo tijelo, predvodio je predsjednik Papinskog povjerenstva za Državu Vatikanskoga Grada i Vatikanske uprave kardinal Fernando Vérgez Alzaga, u subotu 16. prosinca 2023. Liturgijski i godišnji spomen novoga blaženika bit će 4. veljače, prenosi Vatican News.

1 2 3 7