Budi dio naše mreže
Izbornik

Poznan: Razgovor sa kardinalom Bozanićem povodom zasjedanja CCEE-a

Poznan (IKA )

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić za vrijeme boravka u poljskom Poznanu - gdje je sudjelovao od 13. do 16. lipnja na plenarnom zasjedanju Vijeća europskih biskupskih konferencija – razgovarao je sa Slavkom Antunovićem, novinarom Informativne katoličke agencije, o više aktualnih tema.

Kardinal Josip Bozanić u ekskluzivnom razgovru za Informativnu katoličku agenciju osvrnuo se na teme zasjedanja CCEE-a o volonterizmu i solidarnosti, kao i na odnos između Vijeća europskih biskupskih konferencija i Vijeća biskupskih konferencija zemalja Europske unije. Jedna od tema bila je i kanonizacija našeg mučenika njegovog prethodnika u službi zagrebačkog nadbiskupa.

Stepinac je za Crkvu u situaciji da bude proglašen svetim 

Biskupi su saslušali izlaganje mons. Paola Rudellija, stalnog promatrača Svete Stolice pri Vijeću Europe. Jedno od pitanja našeg novinara bio je i tijek kauze kanonizacije bl. Alojzija Stepinca. 

Stepinac je za Crkvu u situaciji da bude proglašen svetim”, istaknuo je zagrebački nadbiskup, no također, uz ostalo, pojasnio: Srpska pravoslavna Crkva postavila je neka pitanja pa je papa Franjo dao određeno vrijeme da se o tome zajednički razgovara. Ono što su zajednički zaključili i prepoznali, i katolička i srpskopravoslavna strana, je da odluka o kanonizaciji pripada isključivo Papi. Zaključci su predani Svetom Ocu i sad čekamo njegovu odluku.