Budi dio naše mreže
Izbornik

Sprovod svećenika Filipa Brajinovića

Odžak (IKA )

U utorak 13. Studenoga na mjesnom groblju u svojoj rodnoj župi Gornja Dubica pokraj Odžaka u Bosanskoj Posavini pokopan je svećenik Vrhbosanske nadbiskupije Filip Brajinović koji je dan ranije u Sarajevu blago preminuo u Gospodinu u 69. godini života i 42. godini svećeništva.

Nakon mise i ispraćaja iz sjemenišne crkve sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu, misu zadušnicu u župnoj crkvi sv. Josipa u Gornjoj Dubici predvodio je vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić. „Kao nadbiskup želim ovdje pokojnom svećeniku Filipu zahvaliti za sve što je svećenički činio. Vjerujem da će ga gore dočekati mnoge duše koje je on odriješio od grijeha u ispovijedi, koje je opremio za onaj svijet, za koje je slavio Svete mise“, kazao je kardinal.

U ime generacije svećenika zaređenih 1977. godine od pokojnog Filipa oprostio se njegov kolega iz bogoslovskih dana mons. Niko Ikić, profesor na Vrhbosanskom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu. Istaknuo je da će svećenik Filip trajno ostati u njegovu srcu kao „ljudina među ljudima“.