Budi dio naše mreže
Izbornik

Vojni ordinarijat

Sjednica Zbora savjetnika i dekana u Vojnom ordinarijatu

Sjednica Zbora savjetnika i Zbora vojnih i policijskih dekana Vojnog ordinarijata održana je u ponedjeljak, 1. ožujka u sjedištu Vojnog ordinarijata u Zagrebu. Na sastanku se raspravljalo o aktualnim temama vezanim za pastoralno djelovanje i dušobrižničku skrb u vojnim i policijskim kapelanijama.

Mons. Bogdan predslavio misu za žrtve koronavirusa u Europi

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan predslavio je euharistiju s nakanom za žrtve koronavirusa u Europi, u Zagrebu u srijedu 24. veljače, kada je prema utvrđenom rasporedu Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) na redu Hrvatska biskupska konferencija.

Pepelnica u vojarni 123. brigade Hrvatske vojske u Požegi

U srijedu 17. veljače na Čistu srijedu ili Pepelnicu slavljena je sveta misa u požeškoj vojarni 123. brigade HV u kapelici sv. Ivana Krstitelja te je svečano obilježen početak korizme. U prigodnoj homiliji kapelan vojne kapelanije „Sveti Ivan Krstitelj“ vlč. Željko Volarić govorio je o milosrđu, molitvi i postu.

U Vojnom ordinarijatu proslavljena Čista srijeda - Pepelnica

Ujutro na Pepelnicu – Čistu srijedu - 17. veljače vojni ordinarij u RH mons. Jure Bogdan predslavio je misu u kapelici Vojnog ordinarijata, u zajedništvu s umirovljenim biskupom mons. Jurjem Jezerincem. Na misi su sudjelovali djelatnici Vojnog ordinarijata i Samostalnog odjela.

Propovijed biskupa Bogdana u Krašiću

Propovijed vojnog biskupa Jure Bogdana na blagdan bl. Alojzija Stepinca 10. veljače 2021. na večernjoj misi u Krašiću prenosimo u cijelosti.

1 2 3 18