Budi dio naše mreže
Izbornik

Vojni ordinarijat

Svečano proslavljena 29. obljetnica utemeljenja Glavnog stožera Oružanih snaga RH

U povodu obilježavanja 29. godišnjice Glavnog stožera Oružanih snaga u petak 25. rujna u Ministarstvu obrane RH održana je svečanost na kojoj su uručene pohvale i nagrade pripadnicima Hrvatske vojske. Obilježavanje je započelo misom u kapelici svetog Ivana Pavla II. koju je predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan.

Primopredaja vojne kapelanije „Sveti Andrija apostol“

U vojnoj kapelaniji „Sveti Andrija apostol“ u Našicama u četvrtak 24. rujna izvršena je primopredaja Ureda vojne kapelanije između don Antonija Mikulića i novog vojnog kapelana don Mate Mihaljevića. Primopredaja je izvršena pred biskupovim delegatom, don Markom Medom, generalnim vikarom Vojnog ordinarijata, a nazočio je i bojnik Ivica Krišto, načelnik Samostalnog odjela za potporu Vojnom ordinarijatu.

Obilježena 29. godišnjica stradavanja policijskih službenika u Hrvacama

U Hrvacama je u utorak, 22. rujna, obilježena 29. godišnjica stradavanja devet policijskih službenika i redarstvenika koji su poginuli braneći domovinu. Svečano obilježavanje započelo je misom u crkvi Svih Svetih u Hrvacama. Misu je predvodio policijski kapelan don Marko Trogrlić, uz koncelebraciju kapelana don Hrvoja Relje i župnika u Hrvacama fra Nevena Pavlinušića.

Dan policijske kapelanije Sveti hrvatski mučenici

U ponedjeljak 14. rujna u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću pripadnici Policijske uprave ličko-senjske proslavili su blagdan svojih nebeskih zaštitnika i Dan policijske kapelanije, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnog ordinarijata.

Hodočašće Hrvatske kopnene vojske na Udbinu

U organizaciji Vojnog ordinarijata i Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske (HKoV) u četvrtak 10. rujna održano je 5. vojno hodočašće HKoV na Udbinu. Zbog posebnih prilika uzrokovanih pandemijom COVID-19, hodočašće je ove godine održano s manjim brojem sudionika, uz pridržavanje mjera socijalne distance i zaštite sukladno važećim preporukama stožera civilne zaštite.

21. hodočašće hrvatske policije u Ludbreg Predragocjenoj Krvi Kristovoj

U sklopu obilježavanja Svete nedjelje u Ludbregu, na „Sveti petak“ 4. rujna, održano je 21. hodočašće hrvatske policije u Svetište Predragocjene Krvi Kristove. Hodočasničku misu na otvorenom prostoru u Zavjetnoj kapeli predslavio je vojni biskup u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan u zajedništvu s mons. Josipom Đurkanom upraviteljem Svetišta i drugim svećenicima.

1 2 3 14