Budi dio naše mreže
Izbornik

Vojni ordinarijat

Dan vojne kapelanije „Sveti Martin Tourski“ u Delnicama

Pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga (ZSS) proslavili su u četvrtak, 9. studenoga Dan vojne kapelanije i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Martina Tourskog. Vojni biskup Jure Bogdan tom je prigodom predvodio misno slavlje u župnoj crkvi svetog Ivana Krstitelja u Delnicama, objavljeno je na stranici Vojnoga ordinarijata.

Petrinja: Biskup Bogdan predslavio misu o 33. obljetnici osnutka Tigrova

Prigodom 33. obljetnice ustanovljenja 1. gardijske brigade „Tigrovi“, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan je u ponedjeljak 6. studenoga u kapeli sv. Ilije u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji predslavio misu i blagoslovio spomen-obilježje poginulim Tigrovima, izvijestio je Vojni ordinarijat.

Posjet vojnog muftije Vojnom ordinarijatu u Republici Hrvatskoj

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan primio je u srijedu 25. listopada u sjedištu Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru vojnog muftiju u Bosni i Hercegovini Hadisa-ef. Pašalića, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Dan Vojne kapelanije „Sveti Ivan Pavao II.“

Djelatnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera OS RH proslavili su u utorak, 24. listopada misnim slavljem blagdan svog nebeskog zaštitnika i Dan Vojne kapelanije „Sveti Ivan Pavao II.“, objavljeno je na stranici Vojnoga ordinarijata.

Svetkovina sv. Ivana Kapistrana proslavljena u Iloku

Iločka župa, franjevački samostan i Grad Ilok proslavili su u ponedjeljak 23. listopada svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Ivana Kapistrana. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Misa i blagoslov kipa u 39. HRVCON KFOR

Pripadnici 39. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u operaciji KFOR na Kosovu sudjelovali su u kampu „Villaggio Italia“ u Peći u nedjelju 15. listopada na misi tijekom koje je blagoslovljen kip sv. Josipa, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata.

Proslavljen Dan vojne kapelanije u Vinkovcima

Vojna kapelanija „Kraljica Svete Krunice i Sveti Ivan Kapistran“ proslavila je u petak 6. listopada svoju nebesku zaštitnicu u vojarni 5. gardijske brigade „Slavonski Sokolovi“ u Vinkovcima, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata. 

1 2 3 40