Budi dio naše mreže
Izbornik

Vojni ordinarijat

U Hrvacama obilježena 31. godišnjica pogibije policijskih službenika

U Hrvacama je u četvrtak 14. rujna obilježena 31. godišnjica stradavanja devet policijskih službenika i redarstvenika koji su poginuli braneći domovinu. Svečano obilježavanje započelo je misom u crkvi Svih Svetih u Hrvacama koju je predvodio don Marko Trogrlić, policijski kapelan PU splitsko-dalmatinske uz fra Pericu Maslaća, prenosi Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

7. hodočašće pripadnika Hrvatske kopnene vojske na Udbinu

Pod geslom „On je MIR!“ (Mih 5,4) u četvrtak 8. rujna, na blagdan rođenja Blažene Djevice Marije, održano je 7. vojno hodočašće pripadnika Hrvatske kopnene vojske na Udbinu, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnoga ordinarijata.

Biskup Jezerinac predvodio zahvalno slavlje u rodnim Jezerinama

Umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac slavio je u nedjelju 21. kolovoza u rodnome mjestu Jezerinama zajedno s upraviteljem župe Gornje Prekrižje Ivanom Vučakom zahvalno svečano euahristijsko slavlje povodom 25 godina uspostave Vojnoga ordinarijata u RH.

Knin: Biskup Rogić pozvao na zajedništvo za dobrobit budućih generacija

U sklopu središnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, 27. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Oluja“ te blagdana Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta, zaštitnice Vojnoga ordinarijata u Republici Hrvatskoj, svečanu misu za domovinu u petak 5. kolovoza u Kninu predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

Pozdrav biskupa Bogdana na misi za domovinu u Kninu

Vojni ordinarij u RH Jure Bogdan uputio je pozdrav na početku mise slavljene na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnice VRO „Oluja“ te Dan Vojne biskupije u petak 5. kolovoza 2022. u crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu. Pozdrav prenosimo u cijelosti.

Knin: Biskup Bogdan predvodio molitvu za poginule branitelje u Domovinskom ratu

U sklopu središnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u petak 5. kolovoza ispred spomenika hrvatske pobjede „Oluja 95“ u Kninu vojni ordinarij u RH Jure Bogdan predvodio je molitvu za sve poginule, umrle i nestale branitelje u Domovinskom ratu.

1 2 3 31