Budi dio naše mreže
Izbornik

Vojni ordinarijat

Slavljena misa povodom 5. obljetnice smrti fra Josipa Marcelića

Vojni ordinarij Jure Bogdan predvodio je u petak 20. siječnja misu u crkvi Svete Obitelji na splitskom Sukoišanu povodom 5. obljetnice smrti fra Josipa Marcelića, TOR, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Obilježena 31. obljetnica HVU „Dr. Franjo Tuđman“

U prigodi svečanog obilježavanja 31. obljetnice Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, u utorak 20. prosinca, vojni ordinarij Jure Bogdan predvodio je misu zornicu u kapeli sv. Mihaela arkanđela na HVU, izvijestio je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

Božićno čestitanje u Vojnom ordinarijatu

Tradicionalno božićno čestitanje u Vojnom ordinarijatu u Zagrebu održano je u petak 16. prosinca, objavljeno je na službenim stranicama Vojno-redarstvene biskupije.

Dan vojne kapelanije „Sveti Ivan od Križa“

U četvrtak 15. prosinca Obavještajna pukovnija u Velikoj Buni proslavila je svoj Dan i zaštitnika sv. Ivana od Križa. Nakon polaganja vijenca, paljenja svijeće i molitve odrješenja za pokojne i poginule branitelje kod spomen ploče misu u kapeli vojarne predvodio je don Kristijan Krajnović.

Slavljena misa na drugu obljetnicu smrti don Milenka Majića

U crkvi bl. Ivana Merza na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ u Slunju u ponedjeljak 5. prosinca slavljena je misa zadušnica za vojnog kapelana don Milenka Majića na dan druge godišnjice njegove smrti. Misu je predvodio slunjski župnik i dekan u miru mons. Mile Pecić, izvijestio je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

Proslavljen Dan vojne kapelanije sv. Andrije Apostola u Našicama

Dan vojne kapelanije sv. Andrije Apostola, zaštitnika 1. oklopne-mehanizirane bojne „Sokolovi“ gardijske oklopno-mehanizirane brigade u Našicama, proslavljen je u srijedu 30. studenoga misom koju je predvodio generalni vikar Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj don Marko Medo, izvijestio je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

1 2 3 35