Budi dio naše mreže
Izbornik

Vojni ordinarijat

Cvjetnica u Vojnom ordinarijatu

U Vojnom ordinarijatu u Zagrebu 5. travnja proslavljena je Cvjetnica - Nedjelja muke Gospodnje. Zbog pandemije uzrokovane koronavirusom misa nije bila otvorena za narod, također je zbog toga izostao i svečani ophod iz vrta u kapelicu. Obred je započeo u predvorju Vojnog ordinarijata.

Biskup Bogdan obišao ekspedicijski kamp i šator ispred KB Dubrava

Vojni ordinarij u RH  Jure Bogdan obišao je u subotu 21. ožujka s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem, načelnikom Glavnog stožera admiralom Robertom Hranjem te ravnateljem KB Dubrava prof. dr. sc. Srećkom Marušićem  ekspedicijski kamp i šatore ispred Kliničke bolnice Dubrava, priopćeno je iz Vojnog ordinarijata.

Pismo biskupa Jure Bogdana u vezi pandemijske pojave bolesti COVID-19 – koronavirusa

U Pismu vojnog ordinarija Jure Bogdana svećenicima i vjernicima Vojnoga ordinarijata, svim ljudima dobre volje obavještava se kako je otkazano 28. međunarodno hodočašće vojske, policije i branitelja u Lurd od 12. do 19. svibnja 2020. godine. Isto tako su do daljega otkazane sve duhovne vježbe i bračni susreti. Križni put za vojsku, policiju i branitelje predviđen za nedjelju, 22. ožujka, na Ksaveru u Zagrebu neće se održati „U ovim vremenima suosjećamo sa svima zaraženima od koronevirusa, bolesnima i nemoćnima, svima koji skrbe za naše zdravlje, sigurnost, mir i red u našoj Domovini i svijetu“, poručuje biskup Bogdan.

Ispraćaj 12. hrvatskog kontingenta u Afganistan

U vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na zagrebačkom Plesu 6. ožujka, svečano je u Afganistan ispraćen 12. hrvatski kontingent (HRVCON), koji ima 107 pripadnika, u NATO misiju potpore miru „Resolute Support“.

Vicedmiral Robert Hranj novi načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga

U nazočnosti najviših državnih dužnosnika u Domu Hrvatske vojske „Zvonimir” u Ministarstvu obrane u Zagrebu je u utorak 3. ožujka održana svečanost primopredaje dužnosti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske između generala zbora Mirka Šundova i viceadmirala Roberta Hranja. Svečanosti su nazočili također vojni ordinarij u RH Jure Bogdan, generalni vikar Vojnoga ordinarijata don Marko Medo i vojni kapelan o. Zrinko Nikolić, SMM.

Pepelnica u Afganistanu

Na Čistu srijedu ili Pepelnicu 26. veljače započelo je razdoblje korizme, odnosno vrijeme priprave katolika za najveći kršćanski blagdan Uskrs. Početak korizme pripadnici 11. HRVCON-a započeli su slavljem mise koju je predvodio vojni kapelan don Josip Kešinović.

Pepelnica u Vojnom ordinarijatu

Na Čistu srijedu 26. veljače vojni biskup Jure Bogdan slavio je euharistiju u kapelici Vojnog ordinarijata s djelatnicima kurije i MORH-ovog Samostalnog odjela. U koncelebraciji s biskupom bio je generalni vikar don Marko Medo, dok je Evanđelje navijestio đakon don Mate Mihaljević.

1 2 3 9