Budi dio naše mreže
Izbornik

Vojni ordinarijat

Dan vojne kapelanije „Sveti Petar i Pavao“

Dan vojne kapelanije „Sv. Petar i Pavao“ u vojarni „Pukovnik Marko Živković“ proslavljen je u ponedjeljak 29. lipnja na zagrebačkom Plesu svečanim misnim slavljem koje je predvodio je vojni ordinarij u RH Jure Bogdan. 

Svećeničko ređenje u Vojnome ordinarijatu

Vojni ordinarij u RH Jure Bogdan predvodio je u subotu 27. lipnja svečanu misu u tijeku koje je na naslov Vojnoga ordinarijata za svećenika zaredio đakona don Matu Mihaljevića.

Biskup Bogdan predvodio spomen slavlje u Glini

U sklopu svečanoga programa obilježavanja 29. obljetnice početka oružanog otpora na glinskom području misno slavlje na temeljima u Domovinskome ratu srušene crkve Sv. Ivana Nepomuka u Glini predvodio je vojni biskup Jure Bogdan.

Hodočašće pripadnika 2. HRVCON-a na Brdo križeva u Litvi

Pripadnici 2. hrvatskog kontingenta u NATO-u, aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP BG LTU) u Republici Litvi, u nedjelju 21. lipnja hodočastili su na Brdo križeva (Kryžių kalnas), hodočasničko mjesto u blizini grada Šiauliaija na sjeveru Litve.

Proslavljena 29. obljetnica osnutka 3. imotske bojne 4. gardijske brigade

U Imotskome je u ponedjeljak, 1. lipnja svečano proslavljena 29. obljetnica osnutka 3. imotske bojne 4. gardijske brigade. Tom prigodom vojni biskup Jure Bogdan predvodio je koncelebriranu misu za sve poginule i umrle pripadnike 3. bojne i za sve hrvatske branitelje u samostanskoj crkvi Sv. Franje u Imotskom, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata.

Duhovna obnovu za policijske djelatnike iz Hrvatske Kostajnice, Dvora i Sunje

U povodu svetkovine Duhova i praznika Dana državnosti don Ivo Borić, policijski kapelan Kapelanije svetog Kvirina Policijske uprave sisačko-moslavačke županije, okupio je djelatnike policijskih uprava (PU) Hrvatske Kostajnice, Dvora i Sunje na duhovnu obnovu u samostanskoj crkvi svetog Antuna Padovanskog u Hrvatskoj Kostajnici.

Obilježeni Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske

Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske te 29. obljetnica ustrojavanja Hrvatske vojske svečano su obilježeni 27. i 28. svibnja. Vojni biskup Jure Bogdan predslavio je misu zadušnicu za stradale u Domovinskom ratu, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnoga ordinarijata.

1 2 3 12