Budi dio naše mreže
Izbornik

Vojni ordinarijat

Biskup Jezerinac proslavio obljetnice svećeničke i biskupske službe

Umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac proslavio je 55 godina svećeničke službe i 30 godina biskupske službe na svetkovinu Uzašašća Gospodinova 13. svibnja u crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Loviću Prekriškom u Župi sv. Mihaela Arkanđela i sv. Ane, Gornje Prekrižje.

Blagdan sv. Florijana i Dan vatrogasaca

Misnim slavljem u Vojnome ordinarijatu u Zagrebu u utorak 4. svibnja svečano je proslavljen blagdan sv. Florijana i Dan vatrogasaca. Euharistijsko slavlje predvodio je vojni biskup Jure Bogdan u koncelebraciji s generalnim vikarom don Markom Medom.

30. obljetnica osnutka 4. gardijske brigade „Pauci“

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade „Pauci“, u srijedu 28. travnja u Splitu su položeni su vijenci kod Spomen kapelice Sv. Križa na Dračevcu a misu za poginule, nestale i umrle te brigade predvodio je vojni ordinarij u RH Jure Bogdan, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnoga ordinarijata.

Misa posvete ulja u Vojnom ordinarijatu

Na Veliki četvrtak, 1. travnja, u kapelici Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru vojni ordinarij Jure Bogdan predslavio je Misu posvete ulja.

Uskrsna poruka biskupa Bogdana

Vojni biskup u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan uputio je poruku za Uskrs 2021. naslovljenu „Mir vama!“.

Cvjetnica proslavljena u Vojnom ordinarijatu

Cvjetnica – Nedjelja muke Gospodinove - proslavljena je 28. ožujka u Vojnom ordinarijatu. U skladu s epidemiološkim mjerama i prostornim mogućnostima, vjernici su se okupili u kapelici i predvorju zgrade Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru, gdje je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan vodio obrede.

1 2 3 19