Budi dio naše mreže
Izbornik

Vojni ordinarijat

Lurd: Marijanska procesija sa svijećama

Impresivnom procesijom sa svijećama u subotu, 14. svibnja u kasnim večernjim satima, predstavnici vojno- redarstvenih snaga zemalja sa svih strana svijeta su molitvom Gospi Lurdskoj, nastavili 62. međunarodno vojno hodočašće, objavljeno je na stranici Vojnoga ordinarijata u RH.

Nastavljeno 28. hrvatsko vojno hodočašće u Lurd

Hrvatski vojni hodočasnici u Lurdu su u sklopu svoga 28. hodočašća na blagdan svetog Matije apostola, u subotu 14. svibnja, u crkvi Svete Bernardice slavili misu koju je predvodio vojni ordinarij u RH Jure Bogdan.

Hrvatski vojni hodočasnici u Lourdesu

Misnim slavljem pred Špiljom ukazanja, pobožnošću križnog puta i paljenjem zavjetne svijeće u četvrtak 12. svibnja obilježen je prvi dan 28. Hrvatskog vojnog hodočašća u Lourdesu, izvijestio je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

Počelo 28. vojno hodočašće u Lurd

Dvadeset osmo hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd u sklopu 62. međunarodnog vojnog hodočašća (62. PMI) počelo je u utorak 10. svibnja misnim slavljem u crkvi Svetog Križa u Sigetu koje je predvodio vojni biskup u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, izvijestilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Misa i svečana dodjela medalja na Kosovu

Na nedjelju Dobrog Pastira, 8. svibnja, u kampu Villaggio-Peć, misno slavlje predvodio je don Antonio Mikulić uz koncelebraciju poljskog vojnog kapelana o. Rafala Kaprona.

Spomen dvanaestorice ubijenih hrvatskih redarstvenika

U povodu 31. obljetnice mučki iz zasjede u Borovu Selu ubijene dvanaestorice hrvatskih redarstvenika, pripadnika Specijalne policije Vinkovci, misu zadušnicu u ponedjeljak 2. svibnja u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona, predvodio je biskupski vikar za MUP i policijski kapelan Policijske akademije fra Frane Musić, OFM.

1 2 3 29