Budi dio naše mreže
Izbornik

Vojni ordinarijat

Propovijed biskupa Bogdana u Krašiću

Na proslavi 55. obljetnice svećeništva i 30. obljetnice biskupske službe umirovljenog vojnog biskupa Jurja Jezerinca u nedjelju 18. srpnja 2021. godine u Krašiću propovijedao je vojni biskup Jure Bogdan čiju propovijed prenosimo u cijelosti.

Proslavljen Dan vojne kapelanije Sveti Petar i Pavao

U utorak 29. lipnja Dan vojne kapelanije Sv. Petar i Pavao u vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na zagrebačkom Plesu proslavljen je misnim slavljem koje je predvodio vojni ordinarij Jure Bogdan.

Vojna kapelanija „Sveti Ivan Krstitelj“ obilježila blagdan svoga nebeskog zaštitnika

Svečanim misnim slavljem u četvrtak, 24. lipnja, vojna kapelanija „Sveti Ivan Krstitelj“ u vojarni 123. brigade HV u Požegi obilježila je blagdan svoga nebeskog zaštitnika. Euharistijsko slavlje predvodio je vojni ordinarij Jure Bogdan, a u suslavlju su bili dekan Osječkog vojnog dekanata don Vladislav Mandura i vojni kapelan domaćin vlč. Željko Volarić.

Misa zahvalnica u povodu završetka akademske godine na HVU

U povodu završetka akademske školske godine i uoči svečane promocije polaznika svih razina vojnih škola Hrvatskoga vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, vojni ordinarij Jure Bogdan predvodio je u srijedu 23. lipnja misu zahvalnicu u franjevačkoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

1 2 3 21