Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovne vježbe za djelatnike policijskih uprava u Valbandonu

Valbandon (IKA)

Duhovne vježbe za djelatnike Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, Policijske uprave virovitičko-podravske i Policijske akademije održane su u Valbandonu od 19. do 21. travnja.

Voditelj duhovnih vježbi bio je policijski kapelan Policijske uprave primorsko-goranske fr. Dominik Kristijan Gerbic, član Hrvatske dominikanske provincije. Svakog dana bila su razmatranja, euharistijsko slavlje, prilika za ispovijed, osobni duhovni razgovor te euharistijsko klanjanje.

Policijski kapelan u predavanjima se osvrnuo na razmišljanjima Jeana Baudrillarda koji govori o integralnoj stvarnosti koja je, kako je istaknuo, lišena je svake transcendencije.

Bog je jedini koji ima kontrolu nad našim životom. Strah, sumnja i oholost su u suprotnosti s vjerom. Potrebno se približiti Bogu i oduprijeti se demonskom utjecaju. Isus dolazi u svaku našu životnu situaciju. Imitirati Boga, kopirati Boga, slijediti Boga, praviti njegove korake potrebno je na našim životnim putevima, poručio je, između ostaloga, voditelj duhovnih vježbi.