Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Gorski predvodio pobožnost križnog puta uz šumsku stazu Bliznec

Zagreb (IKA)

U organizaciji Župe sv. Petra i Pavla, Zagreb-Bešići, i ove godine na Veliki petak, 29. ožujka, slavljena je pobožnost križnog puta za osobe s invaliditetom i vjernike grada Zagreba.

Ovogodišnju pobožnost križnog puta predvodio je mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, u zajedništvu s vlč. Mladenom Škvorcom, župnikom u Bešićima; vlč. Dragutinom Goričancem, župnikom u Završju, kojemu je u Zagrebačkoj nadbiskupiji povjerena zadaća pastoralne skrbi za osobe s invaliditetom, te o. Ilijom Tipurićem, OCD, župnim vikarom u Župi Uznesenja BDM u Remetama.

Zbog dotrajalosti drvenih dijelova Šumske staze Bliznec i opasnosti za prisutne vjernike, druge godine zaredom pobožnost križnog puta odvijala se duž ulice Bliznec paralelno sa Šumskom stazom.

Po završetku križnoga puta biskup Gorski u prigodnoj riječi prenio je pozdrave zagrebačkog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše te okupljene vjernike pozvao da ostanu zagledani u križ Kristov i ostanu mu vjerni u svim životnim izazovima i poteškoćama, rekavši da križ nije prokletstvo, nego blagoslov te ga Kristov vjernik ne odbacuje, nego ga hrabro nosi kroz život.

Foto: Ivo Ljubešić

Ključne riječi:
biskup Mijo Gorski bliznec