Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Mrzljak krstio Petra, peto dijete u obitelji Vincek

Margečan (IKA)

Varaždinski biskup Josip Mrzljak je u subotu 30. ožujka u župnoj crkvi Sv. Margarete djevice i mučenice u Margečanu slavio misu tijekom koje je krstio Petra, peto dijete u obitelji Antonija i Sandre Vincek.

Maleni je Petar najmlađi brat Jakova, Pavla, Sare i Ivana.
Prije početka misnog slavlja sve je pozdravio domaćin, župnik Alojzije Pakrac. Biskup Mrzljak je na početku euharistije rekao kako je iznimno važno u životu razmišljati o svom krštenju i o tome što zapravo znači biti kršten. Krštenje se dogodi jednom, ali ono traje cijeli život, rekao je biskup.
U propovijedi biskup je govorio o značenju i važnosti svetkovine Navještenja Gospodnjega – Blagovijesti koja je nedavno proslavljena, kao i o važnosti što bolje korizmene priprave za svetkovinu Uskrsa.
„Na Blagovijest slavimo trenutak kada se Bog utjelovljuje i ulazi u našu ljudsku povijest te postaje jednim od nas. Tih devet mjeseci do Isusovog rođenja, On također živi i to pod srcem svoje majke Marije. I onda kada ne vidimo život, govorimo o svetosti života. Isus dolaskom na svijet ostaje neprestano s nama i osniva zajednicu vjernika – Crkvu – čiji smo članovi svi mi postali na krštenju. Nalazimo se u korizmi, a upravo su se u to vrijeme u prvim kršćanskim vremenima ljudi pripremali za krštenje i krstili u vazmenoj noći. Zato je korizma dragocjeno vrijeme i za nas kada se pripremamo obnoviti svoja krsna obećanja. Jako je važno to vrijeme iskoristiti i prisjetiti se svoga krštenja. U vazmenoj noći kada slavimo Isusovu pobjedu nad smrću i mi palimo svijeću koja nam predstavlja Uskrsloga Krista koji je živ. Važna je zato priprema. Trebamo pritom razmišljati o tome kako mi kršćani živimo i kako Božja Riječ djeluje među nama. Roditelji koji krste svoje dijete daju obećanje da će ga odgajati u vjeri. Biti kršćaninom učimo cijeli život. Neprestano. U toj školi nema razreda, ali naš život je neprestana škola. Osim što roditelji pomažu u toj školi svojoj djeci, isto činimo i svi mi jedni drugima“, poručio je mons. Mrzljak.