Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova za mlade

Zagreb (IKA)

Duhovnu obnovu za mlade i krizmanike u župama Blagovijesti – Navještenja Gospodinova Vrbani i Sveta tri kralja Vrbani 3 u subotu 14. svibnja predvodio je duhovnik u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu Ivan Grbešić.

Tema duhovne obnove bila je “Ima li koga gore?” kojom je vlč. Grbešić mladima približio važnost duhovnog života temeljenog na odnosu s Isusom po presvetoj Euharistiji. Kao primjer takvoga života stavio je pred sudionike lik mladoga blaženika Carla Acutisa kojega nazivamo i svecem u “trenirci”, koji je blizak mladim ljudima jer je suvremeni mladić koji je živio u našem vremenu i mladi se mogu poistovjetiti s njime u načinu života kakav nude suvremena dostignuća i tehnologije.

Blaženi Carlo izvrstan je primjer kako i današnji mladi čovjek može duhovno izgraditi svoj život uz pomoć modernih tehnologija. Nakon kateheze bila je prilika za ispovijed, a duhovna obnova završila je zajedničkom misom nakon koje su župni animatori pripremili okrjepu te igre i druženje za sudionike, kao priliku za međusobno povezivanje i gradnju župnog zajedništva.

Duhovna obnova organizirana je na poticaj zajednice mladih koji su željeli naše ovogodišnje krizmanike animirati za uključivanje u aktivnosti svoje zajednice, upoznati ih s ljetovanjem za mlade na otoku Prviću u organizaciji župe i pozvati ih da im se pridruže na katehezama koje se održavaju svaki petak te na taj način produbljuju svoj duhovni život i ostanu aktivni članovi svojih župa koji će puninu Duha Svetoga kojega će primiti u svetoj potvrdi živjeti na konkretan način.