Budi dio naše mreže
Izbornik

Glazbena večer korizmenog pučkog pjevanja u Zagrebu

Zagreb (IKA)

Na svetkovinu Blagovijesti u subotu 25. ožujka u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu održana je glazbena večer korizmenog pučkog pjevanja na kojoj su se predstavili „Pivači sv. Jakova“ iz Šibenika.

Okupljene vjernike pozdravio je gvardijan samostana fra Bože Vuleta koji je izrazio radost, istaknuvši da nakon večeri u kojoj je predstavljeno korizmeno pjevanje u izvođenju KUD-ova iz Slavonije, te večeri mogu ugostiti pjevače iz Dalmacije. Izrazio je nadu da će taj susret doprinijeti boljoj pripravi za Uskrs.

„Pivače sv. Jakova“ kratko je predstavio generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić, koji je i sam član „Pivača“, skupine koja je osnovana prije 12 godina. Pivači na repertoaru imaju pučke pjesme iz Dalmacije, ali i iz drugih dijelova Hrvatske. Također, izvode i autorske pjesme. Sudjeluju na misnim slavljima, a pjevaju i u drugim prigodama.

U ovoj prigodi izveli su glazbeno meditativni program vezan uz Sedam posljednjih Isusovih riječi s križa. Autor meditacija je mons. Mlakić, a one sažimlju poruku Raspetog, izranjenog Spasitelja. Svaku meditaciju prati pučki, odnosno komponirani napjev. „Pivači“ su također objavili i nosač zvuka s istim meditacija naslovljen „O  Isuse izranjeni“.