Budi dio naše mreže
Izbornik

U Čulincu proslavljen blagdan Majke Božje Lurdske, naslovnice filijalne crkve

Zagreb (IKA/TU)

Blagdan Majke Božje Lurdske, naslovnice filijalne crkve u Župi sv. Pavla, proslavljen je u nedjelju 11. veljače 2024. u zagrebačkom Čulincu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Svečano misno slavlje predvodio je vikar u Župi sv. Mihaela u zagrebačkoj Dubravi fra Mišo Biskup, OFM Cap. Suslavio je domaći župnik i remetsko-dubravski dekan preč. Vinko Tomić.

U propovijedi se fra Mišo prisjetio svojih putovanja u Lurd te vjernicima prepričao tamošnji događaj ukazanja. Spomenuo se i događaja Isusova čuda u Kani Galilejskoj te vjernicima uputio misao: „Braćo i sestre, mi smo na krštenju napunjeni vodom. Bog nas je ispunio tom živom vodom. Piše, kada se Isus krstio na Jordanu, iznad njega se otvorilo nebo. Tako je i za nas. Rečenicu: ‚Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina!‘ (Mt 3, 17) koju je Bog Otac izgovorio nad Isusom kada se krstio, izgovorio je i kad smo se i ti i ja krstili.”

Propovjednik je potaknuo vjernike da se češće prisjete svoga krštenja, čine pokoru i mole za grješnike. Istaknuo je da su to želje Majke Božje Lurdske. Svečanosti slavlja su doprinijeli brojni ministranti, čitači i zbor Majke Božje Lurdske pod vodstvom Martine Kos.

Nakon mise, druženje župljana nastavljeno je u prostoru Mjesnog odbora Čulinec.