Budi dio naše mreže
Izbornik

Karlovac: Zahvala i molitva za duhovna zvanja u Josipovu svetištu

Karlovac (IKA)

Na spomendan Blažene Djevice Marije od krunice, na prvu subotu u mjesecu 7. listopada, u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu molilo se za duhovna zvanja, izvijestili su iz Svetišta.

Župljani i članovi molitvenih vjenčića „Kraljice Obitelji“ i „Prečistog Srca Josipova“, koji su aktivni u Župi Blažene Djevice Marije Snježne i pri Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu, zahvalili su za novog župnog vikara vlč. Petra Galekovića te molili za nova svećenička i redovnička zvanja iz dubovačke župe,

Pridružili su im se hodočasnici iz Zagorskih Sela i Sutlanske Poljane predvođeni vlč. Majkom Rušecom koji je predvodi misno slavlje. Propovijedao je umirovljeni svećenik vlč. Zlatko Golubić. Prije misnog slavlja vjernici su sudjelovali u listopadskoj pobožnosti, moleći Gospinu krunicu, a nakon misnog slavlja mladi su animirali euharistijsko klanjanje.

„Želimo na ovaj način svake prve subote u mjesecu zahvaljivati dobrom Bogu, kao i vodstvu Zagrebačke nadbiskupije te Provinciji Božje Providnosti Družbe sestra Kćeri Božje Ljubavi, koje je odredilo tri svećenika i tri redovnice da u Josipovu svetištu poslužuju župljane i hodočasnike dijeleći im svete sakramente. Ujedno želimo ustrajno i intenzivno moliti Gospodara žetve da pozove nove redovnice i redovnike, kao i svećenike upravo iz Marijine župe u kojoj se na osobit način moli sveti Josip, zaštitnik Hrvatske“, rekao je tom prigodom inicijator molitvene aktivnosti mons. Antun Sente, ml., župnik i rektor na Dubovcu, izvijestili su iz Svetišta.