Budi dio naše mreže
Izbornik

Preč. Karačić slavio misu u Josipovom svetištu u Karlovcu

Karlovac (IKA)

Pobožnost sv. Josipu u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu u srijedu 6. travnja predslavio je dekan Karlovačkog dekanata preč. Dražen Karačić.

Suslavio je rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente. Prije pobožnosti sv. Josipu organizirana je korizmena ispovijed na kojoj su na raspolaganju bili svećenici Karlovačkog dekanata. Sudjelovanje u sakramentu pomirenja u ovako velikom broju je znak i svjedočanstvo našega vremena, rekao je tom prigodom mons. Sente te pojasnio da zbog toga nije bilo uobičajenog svjedočanstva vjere nekog vjernika.

U homiliji je preč. Karačić govorio o slobodi. „Naša nas slobodna volja često dovodi do toga da nismo poslušni Bogu i donosimo odluke koje nas odvode od njegovih blagoslova. Robujemo mnogim bezbožnim sklonostima koje su postale pravilo. Sloboda u kojoj danas tako opušteno uživamo postala je razlog malodušnosti i nevolja koje vladaju među nama i sve to sprječava našu otvorenost prema Bogu. To može biti i ovisnost o mobitelima, televizijama, poslu, sportu, alkoholu, drogi. Tu tražimo zadovoljstvo. Zapravo su to okovi koji nas zarobljuju”, rekao je.

„Teškoće vremena i strahote koje nas okružuju i o kojima svakodnevno slušamo jesu i upozorenja, ali i poziv da se vratimo Gospodinu i njemu predamo sve svoje okove, rane, poteškoće, grijehe. Ovo vrijeme korizme jest vrijeme u kojem smo pozvani doći pred Gospodina, priznati vlastite nedostatke, grijehe, odnosno okove od kojih nas Krist želi osloboditi. Najbolji primjer tome su upravo svjedočanstva ispričana ovdje na glas ili u tišini, te mnoge životne ispovijedi udijeljene upravo ovdje, nakon kojih su se otvorile mnoge radosti. Sve je to svjedočanstvo istine u kojoj nas je Krist svojom mukom i umiranjem, ali svojim uskrsnućem već oslobodio“, rekao je tom prigodom preč. Karačić te ustvrdio da slobodan čovjek postoji zahvaljujući Gospodinu Bogu i njegovoj milosti.