Budi dio naše mreže
Izbornik

Vlč. Božo Belinić predvodio misu u Josipovom svetištu

Karlovac (IKA)

Vlč. Božo Belinić, župnik župe Uznesenja BDM Tuhelj predvodio je misu u srijedu. 24. travnja, u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu uz koncelebraciju mons. Antun Sentea ml., rektora Josipova svetišta.

U prigodnoj homiliji vlč. Božo Belinić je, između ostalog, kazao kako je lijepo živjeti u svjetlosti Gospodnjoj jer svjetlost koja je došla na svijet upravo je naš Isus.

“On je taj koji prosvjetljuje tmine našega srca, On je ta svjetlost koja je živa u svetoj euharistiji. Mi po toj svjetlosti trebamo živjeti, u toj svjetlosti hodati i u toj svjetlosti uvijek biti. I ta svjetlost sve nas poziva da po njoj budemo u svjetlosti, hodimo u svjetlosti i da budemo svjetlost na svijetu i da po njoj budemo sveti. Svi smo mi pozvani na svetost. Svetog je živio i sveti Josipu i ta ga je svjetlost osobito u snu vodila da živi život dostojan obitelji, zaštitnika Svjetla svega svijeta, našega Isusa. I koju li je ljepotu doživjela duša svetoga Josipa živeći uz veliko Svjetlo u malome djetetu, prognanom u Egipat. Živo je uz Vječni kruh i upravo je kruh lomio i darivao najvećem Kruhu Isusu jer mu je bio stavljen na put života da se skrbi o njemu, onako čistom očinskom ljubavlju”, istaknuo je.

“Stoga smo svi pozvani da budemo svjetlost svojim bližnjima ovdje gdje jesmo. Pozvani smo da budemo svijetlost gdje je tama, mir gdje je nemir, mržnja, radost gdje je tuga, ljubav tamo gdje ljubavi možda nema ili su joj otvorili vrata pa se odselila”, kazao je vlč. Belinić te uputio molitvu svetom Josipu: “Sveti Josipe, došli smo ti reći hvala za svu tišinu i sav mir te sav spokoj koji si dao Isusu i Mariji. Došli smo ti reći hvala za sve uslišane molitve. Došli smo ti reći hvala za sve naše uslišane molitve. Sveti Josipe došli smo ti zahvaliti za sve ono što nismo stigli izmoliti, a ti si u svojoj tišini providio pa si nam dao milost uslišanja. Došli smo ti reći hvala što si nam strpljivo odgajao našega Spasitelja, naše svjetlo po kojemu želimo hoditi i kojemu se uvijek iznova želimo predati. Došli smo ti reći hvala što si našu Majku, a tvoju Zaručnicu beskrajno ljubio i štitio. Hvala ti, što si otac kojega trebaju nasljedovati očevi jer ljubeći djecu ljube Boga u njima. Budi milostiv i pomozi onima koji su rastavljeni, po tvojim molitvama i zagovorom neka ih svjetlo Gospodnje obasja i neka dođu u zajedništvu slaviti ljepotu braka i obitelji. Sveti Josipe zaštitniče naše domovine budi uz nas, štiti našu domovinu i svojim svjetlom rasprši sve tmine koje se nadviše, koje žele ugušiti svjetlo, svjetlo našega Gospodina koje je svjetlo za prosvjetljenje naroda. Sveti Josipe, moli za nas, usliši naše molitve jer tvoji smo i tvoji želimo biti. Usliši nas iako smo često nedostojni”, uzviknuo je svetom Josipu velečasni Belinić.

Pjevanje na misnom slavlju animirali su članovi župnog zbora iz Tuhlja te KUD-a “Naša Lipa” koje je vodio Danijel Herceg i Armadno Slaviček, uz orguljsku pratnju Maria Hercega.

Nakon misnog slavlja hodočasnicima iz Tuhlja mons. Sente približio je povijest i znamenitosti Nacionalnog svetišta te ih upoznao s pobožnostima svetom Josipu kao i brojnim uslišanjima isprošenih upravo u Josipovu svetištu u Karlovcu pa zagovoru svetog Josipa.