Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagreb: Održan prvi susret obitelji u Župi sv. Leopolda Mandića

Zagreb (IKA)

Prvi susret obitelji u Župi sv. Leopolda Mandića, Ljubljanica-Voltino, u Zagrebu održan je u subotu 25. studenoga, izvijestili su iz župe.

Prvi je to od deset planiranih mjesečnih susreta koji će biti organizirani s ciljem rada na pastoralu obitelji, ali i kako bi se obitelji unutar župe upoznale i družile. Susret su vodili bračni par Miletić iz susjedne Župe bl. Alojzija Stepinca, Špansko-Oranice. Program se sastojao od uvodnog predavanja i pjesme te rada u skupinama, zasebno muževa i žena. Za to vrijeme djeca, kojih je bilo u velikom broju, su se igrala pod stručnim nadzorom. Obrađene su teme „Bog kao izvor očinstva za očeve“ i „Bog kao izvor majčinstva za majke“.

Majke su u grupi razgovarale o vezi Boga i majčinske ljubavi, o slici Boga koju su dobile preko roditelja te o ulozi majke pri stvaranju ugodne atmosfere u domu u koji će se djeca zato rado vraćati. Očevi su se u grupi dotaknuli pitanja o odnosu s Bogom ocem, odnosu s rođenim ocem i odnosu očeva s djecom. Tijekom rada u grupama, majke i očevi su razmijenili svoja iskustva. Zatim je uslijedila zajednička rasprava, a prijedloge djelovanja razmatrali su na trima razinama: osobnoj, obiteljskoj te onoj Crkve i društva. Nakon završetka kateheze, uslijedilo je misno slavlje koje je predslavio župnik vlč. Željko Lovrić. Nakon mise održan je ručak i druženje u pastoralnom centru, izvijestili su iz župe.