Budi dio naše mreže
Izbornik

Posjet Violinmusic4all Zagrebačkoj nadbiskupiji

Zagreb (IKA)

Ususret koncertu projekta Violinmusic4all i Zagrebačke filharmonije koji će se održati 16. svibnja u 19:30 u crkvi sv. Leopolda Mandića, Ljubljanica-Voltino, u četvrtak 9. svibnja je u prostorijama Zagrebačke nadbiskupije održano primanje za prof. Renatu Novoselec, voditeljicu i osnivačicu projekta zajedno s polaznicima tog programa i vlč. Željka Lovrića, koji je primio polaznike i profesoricu da vježbaju i uče o toj metodi u prostorijama župe.

Violinmusic4all je projekt posvećen djeci i mladima s oštećenjem sluha, razvojnim i zdravstvenim poteškoćama te raznim oblicima invaliditeta kojima glazba može biti spas i put u bolji život i sretnije djetinjstvo.

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša izrazio je oduševljenje glazbenom izvedbom polaznika te dao obećanje i podršku projektu koji djeluje u samoj župi.

Na koncertu, uz brojne goste bit će i izaslanik nadbiskupa, koji će, na znakoviti Međunarodni dan života zajedno u miru (International Day of Living Together in Peace) slušati polaznike projekta profesorice Renate Novoselec i zajedno sa Zagrebačkom filharmonijom pod vodstvom dirigenta Alana Bjelinskog i dirigenta Alana Chircopa, koji će izvesti neke od najpoznatijih skladbi klasične i popularne glazbe u svijetu.