Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagreb: Održane radionice za djecu i roditelje raseljene iz Ukrajine

Zagreb (IKA)

Caritas Zagrebačke nadbiskupije održao je utorak 25. travnja u sjedištu nadbiskupijskog Caritasa u Zagrebu radionice za djecu i roditelje raseljene iz Ukrajine, izvijestili su iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Voditelji radionica bili su djelatnici Caritasove socijalne službe, Obiteljskog savjetovališta te volonteri, a radionice su održane u cilju socijalne integracije i pružanja psihosocijalne podrške djeci i roditeljima zbog proživljenog straha, traume i bespomoćnosti te pronalaženje smislenih aktivnosti u kojima će se djeca osjećati korisno i uspješno.

Program je započeo pjesmom „Krist na žalu“, koju je uz zvuke gitare animirao skladatelj i glazbenik Slavko Nedić, a zatim je okupljene pozdravila ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar, izrazivši nadu u skori završetak rata te da će se u miru moći vratiti u svoju domovinu.

U okviru programa održana je rekreativna radionica za djecu i roditelje s igrom upoznavanja „Mreža prijateljstva“ (Klupko vune) i timskom igrom „Toranj“, a zatim kreativne radionice za djecu – izazovne slagalice (misaona igra) i izrada ukrasnih predmeta. Radionice koje su stručni zaposlenici Caritasa pripremili s puno truda i ljubavi razveselile su kako djecu, tako i starije sudionike ovoga programa, među kojima je bilo i baka.

Posebno iznenađenje za djecu bili su prigodni darovi koje za ovu prigodu u ime iDemo instituta za demokraciju Caritasu uručio direktor i urednik Naklade Jesenski i Turk Mišo Nejašmić. Komplete pribora za likovnu kulturu, donacije tvrtke TOZ Penkala, s edukativnom interaktivnom slikovnicom „Moja Hrvatska“ na ukrajinskom jeziku, djeci je podijelila ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar.

Za djecu, ali i za mlade te starije korisnike u Caritasovoj kući u Kustošiji, u kojoj se na smještaju nalaze osobe raseljene iz Ukrajine, Nejašmić je uručio i komplet knjiga na ukrajinskom jeziku, također dar iDemo instituta za demokraciju, izvijestili su iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.