Budi dio naše mreže
Izbornik

Mladi iz Slavonskog Broda uključeni u međunarodni projekt "72 sata bez kompromisa"

Slavonski Brod (IKA )

Mladi iz Slavonskog Broda ove su se godine prvi puta uključili u volonterski maraton "72 sata bez kompromisa".

U suradnji Savjeta mladih Slavonski Brod i ostalih suradnika: Crvenog križa, Gimnazije Matija Mesić, Tehničke i Ekonosko-birotehničkoj škole, srednje škole M.A. Reljković i ostalih donatora stotinjak mladih sa svojim je koordinatorima u ranim jutarnjim satima u akciju volontiranja krenulo u petak, 19. listopada. Planiraju volontirati u nekoliko određenih institucija u gradu te posjetiti nekoliko siromašnih, ugroženih, marginaliziranih u svome gradu.

U četvrtak, 18. listopada u prostorijma SKAC kluba voditelj akcije vlč. Robert Farkaš, studenski kapelan i predsjednik Studentskog katoličkog centra Slavonski Brod pojasnio je mladima njihove zadatke i ciljeve akcije, naglasivši kako je uz sve ono što će raditi najvažnije ljudima kojima budu dolazili pokazati svoju dobrotu, ljubav,dati im osmjeh kako bi im barem u te dane malo uljepšali život, pokazali da nisu sami.

Tajnica SKAC-a Dora Dežmić podijelila je mladima prepoznatljive majice s logom akcije.

Maraton će trajati do nedjelje, 21. listopada, a završit će zahvalnim misnim slavljem, koje će u svojoj župi sv. Leopolda Mandića na Mikrorajonu s počekom u 16 sati predvoditi vlč. Farkaš.

Ključne riječi:
72 sata bez kompromisa