Budi dio naše mreže
Izbornik

U Dubrovniku zaključen projekt „72 sata bez kompromisa“

Dubrovnik (IKA)

Projekt „72 sata bez kompromisa“ u Dubrovniku zaključen je u nedjelju 15. listopada misnim slavljem koje je u crkvi sv. Mihajla u Lapadu predvodio dubrovački biskup Roko Glasnović, izvijestio je dubrovački SKAC.

U propovijedi biskup Glasnović istaknuo je važnost odgovornosti prema zajednici i brige za druge. Naglasio je „da nas kraljevstvo nebesko neprestano poziva na zajedništvo i solidarnost, no često se zaokupljamo drugim stvarima.“ Istaknuo je da je važno od malih nogu činiti dobro i da male stvari učinjene s ljubavlju mogu stvoriti veliku promjenu. Također je pozvao nazočne da se odazovu molitvi za mir u Svetoj Zemlji, podsjećajući na važnost molitve i zajedničke brige za mir u svijetu.

Biskup je također zahvalio organizatorima projekta: Studentskom katoličkom centru Dubrovnik (SKAC_DU), Caritasu Dubrovačke biskupije i Uredu za mlade Dubrovačke biskupije, kao i svim volonterima koji su svojim darivanjem vremena obogatili ovaj projekt.

Nakon mise u prostorima kluba mladih sv. Mihajla uslijedila je dodjela zahvalnica za sve volontere i suradnike te roštilj uz zabavu koju je predvodio “Trio kurenat”.

Posljednjeg dana projekta volonteri su posjetili dva doma za starije osobe te su u tim ustanovama obradovali korisnike s rukotvorinama koje su izradili skauti, najmlađi volonteri na projektu. Osjećaj radosti i sreće na licima starijih nije se mogao sakriti, a ova gesta kojom su pokazali da misle na najstarije članove zajednice dotakla je njihova srca.

U Dubrovniku je pod geslom „Ostavi trag“ održan deveti u nizu projekt „72 sata bez kompromisa“.