Budi dio naše mreže
Izbornik

U Mostaru održan seminar nove evangelizacije

Mostar (IKA )

Zajednica molitva i riječ (ZMR) u suradnji sa župom sv. Petra i Pavla održala je od 19. do 21. listopada seminar Nove evangelizacije u Mostaru. Voditelji seminara bili su katehistica Veronika Galić, Mario Tokić i vjeroučitelj Ivica Lulić, dugogodišnji članovi ZMR i suradnici prof. Tomislava Ivančića.

„Bit ćete mi svjedoci” (Dj 8,1) bilo je geslo seminara u tijeku kojega su voditelji govorili stručno i jednostavno, teološki i svjedočki, utemeljeno na osobnom iskustvu susreta s Isusom Kristom.

Istaknuta je potreba reevangelizacije vjernika u svim župama diljem Bosne i Hercegovine i svijeta, kako bi vjernici dublje upoznali Radosnu vijest i živjeli je te tako postali kvasac moralne i duhovne preobrazbe svijeta.

Sadržaj seminara, kao i cilj i struktura, određeni su crkvenim dokumentima, a posebno dokumentima sv. pape Pavla VI. „Evangelii nuntiandi”, sv. pape Ivana Pavla II. „Catechesi tradendae”, „Ecclesia in Europa”, hrvatskih biskupa „Na svetost pozvani” (izd.HBK, 2002.) te dokumentom i obrednikom „Inicijacija – red pristupa odraslih u kršćanstvo”. Ključan sadržaj seminara pripremljen je prema posebnom priručniku, knjizi „Susret sa živim Bogom” prof. dr. Tomislava Ivančića.

Zajednica Molitva i Riječ (ZMR) je katoličko vjerničko laičko društvo koje je utemeljio pok. mons. Tomislav Ivančić, profesor emeritus. Zajednica služi Crkvi i svijetu u dvostrukom poslanju: Seminarima za novu evangelizaciju u kojima čovjek stječe iskustvo živog Boga i hagioterapijom. Područje hagioterapije obuhvaća liječenje „slomljenih srca” na temelju filozofsko-teoloških kao i antropoloških i neuroznanstvenih spoznaja, i ono je za sve ljude – bez obzira na vjersku, rasnu i nacionalnu pripadnost. Obje zadaće dio su karizme Zajednice Molitva i Riječ i oslanjaju se na djelovanje Duha Svetoga, koje je, kako su istaknuli sudionici i protekloga tjedna u Mostaru bilo snažno i očito.

Ključne riječi:
Mostar seminar ZMR