Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskupijski Caritas obilježio Dan života u Gospiću i Ogulinu

Gospić/Ogulin (IKA)

Djelatnici Caritasa Gospićko-senjske biskupije tradicionalno su u prvoj nedjelji veljače, kada se obilježava Dan života, pohodili porodne odjele Općih bolnica na prostoru Gospićko-senjske biskupije, u Gospiću i Ogulinu.

U jutarnjim satima djelatnici Caritasa na čelu s tajnicom biskupijskog Caritasa Katom Matanić posjetili su porodni odjel Opće bolnice Gospić a nakon toga isti odjel Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin.

Tom prilikom voditeljica biskupijskog Caritasa Kata Matanić zajedno s osobljem bolnica obišli su porodilje i trudnice. Osim što im je zahvalila što su izabrale život, voditeljica Caritasa majke je darivala voćem, sokovima i novčanim prilozima za rođenu djecu. Poklon-pakete i toplu riječ dobile su i trudnice koje ovih dana očekuju porod. Na darovima je zahvalilo i medicinsko osoblje.

U Gospiću su darivane dvije porodilje i dvije trudnice a u Ogulinu četiri porodilje i dvije trudnice. Tim tradicionalnim akcijama darivanja Gospićko-senjska biskupija i biskupijski Caritas na djelu pokazuju da promoviraju život i pomoć mladima koji se za njega odlučuju.