Istina je prava novost.

Iz tiska izišao 46. broj Katoličkog tjednika u 2020.

Katolički tjednik je izdao još jedan broj u nizu u kojem čitateljima donosi zanimljive i aktualne sadržaje s posebnim naglaskom na Dan siromaha.

U uvodniku, urednik Josip Vajdner piše o snu o Europi, o trenutnom stanju Starog kontinenta i nužnosti njegova vraćanja starim korijenima.

Dr. Oliver Jurišić u rubrici Kroz filozofsku prizmu govori o populističkom kršćanstvu u čijem procesu nastajanja populistički kršćanin, između ostalog, vješto i inteligentno skriva one elemente kritičkog odnosa između njega i crkvenog autoriteta koji bi mogli otrijezniti masu.

Prigodom IV. svjetskog dana siromaha, kojeg je ustanovio papa Franjo, sugovornica ovotjednog intervjua bila je sestra milosrdnica Sv. Vinka Paulskog dr. s. Veronika Mila Popić, voditeljica Kuće utočišta u Rijeci, pri udruzi Depaul Hrvatska.

U ustaljenoj rubrici U izlogu čitatelji mogu pročitati prilog o 79. redovitom zasjedanju Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kao i prilog o simpoziju u povodu 1600. obljetnice smrti Sv. Jeronima održanom u Sarajevu.

Čitatelji u 42. broju Katoličkog tjednika mogu pročitati razmišljanje Josipa Vrička u kojem piše o posljednjim predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Država te dvojici favorita – dosadašnjem predsjedniku Donaldu Trumpu i po svemu sudeći novom predsjedniku Joeu Bidenu.

Ovog puta kroz reportažu donesena je priča o raspjevanoj mostarskoj župi Sv. Mateja koja je nastala u teškim ratnim vremenima.

U rubrici Odjeci prošlosti mons. Ivo Tomašević podsjeća, između ostalog, kako je poseban nemir na području Banjolučke biskupije unosila nasilan mobilizacija u općinama Banja Luka, Laktaši, Prnjavor i Kotor Varoš o čemu je izvijestio i Glas Koncila 27. veljače 1994.

Sestre milosrdnice u BiH u studenom započinju proslavu Jubilarne godine kojom će obilježiti 150 godina od svoga dolaska u BiH. Tom prigodom razgovarali smo s provincijalnom poglavaricom Provincije Majke Divne, s. M. Julijanom Djaković.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.