Istina je prava novost.

Otići ili ostati u Crkvi?

U središtu virtualnoga proljetnog zasjedanja njemačkih biskupa od 23. do 25. veljače je tema "Otići ili ostati u Crkvi?", objavljeno je na mrežnoj stranici biskupske konferencije, prenosi Vatican News.

Na skupštini će sudjelovati 68 članova konferencije koje će predvoditi predsjednik nadbiskup Georg Bätzing. Otvaranju zasjedanja prisustvovat će i apostolski nuncij u toj zemlji nadbiskup Nikola Eterović, te kao gost, predsjednik Bolivijske biskupske konferencije nadbiskup Ricardo Ernesto Centella Guzmán.

Jedan će dan zasjedanja biti posvećen razmatranju crkvene statistike koju je prošle jeseni analizirala generalna skupština. Među ostalim su temama dnevnoga reda i trenutačno stanje Sinodalnog puta; rasprava o potpomognutom samoubojstvu i kako se suočiti s glasanjem radne ekumenske skupine „Zajedno za Gospodinovim stolom“.

Biskupi će također razmatrati temu „razjašnjenja i pomirenja s prošlošću“, odnosno posljedice studije „Seksualno zlostavljanje maloljetnika od strane katoličkih svećenika, đakona i članova muških redovničkih zajednica“. Na kraju će birati novoga tajnika biskupske konferencije.

O radovima zasjedanja javnost će na dvije konferencije za novinare informirati predsjednik Njemačke BK  nadbiskup Bätzing  u izravnom prijenosu iz Bonna na mrežnoj stranici katholisch.de, a bit će dostupne i na www.dbk.de, te na YouTube kanalu Njemačke biskupske konferencije.