Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićni koncert „Radujte se” održan u Supetru na Braču

Supetar (IKA)

Božićni koncert pod nazivom „Radujte se” održan je već tradicionalno na blagdan Svete obitelji, u nedjelju 26. prosinca 2021., u crkvi Navještenja Marijina u Supetru na Braču.

Na koncertu su nastupili Crkveni zbor sv. Cecilije pod ravnanjem s. Silvane Jukić Dječji crkveni zbor kojim je također ravnala s. Silvana, ženska klapa „Alegrija“ te Tamburaški sastav Supetar kojim je ravnao prof. Daniel Kelava iz osnovne škole u Supetru.

Supetarski župnik Pavao Gospodnetić u završnoj riječi zahvalio je izvođačima na nastupu i publici na dolasku. „Glazba je umjetnost koja nas najdublje pogađa i dira, i dok ju slušamo ponese nas kamo nikada ne bismo otišli da nas ona nije odnijela. Zato čestitam svima vama koji ste nastupali. Iza spontane lakoće vašega nastupa stoje probe i napor. To treba vrednovati i cijeniti“, rekao je.

Naglasio je pri tom važnost klapa, pjevačkih društva, tamburaških sastava i ostalih glazbenih skupina u njegovanju glazbe i oplemenjivanju drugih. „Glazbene škole nisu dovoljne da bi nekoga uvukle u ‚priču‘ glazbe. Upravo su glazbeni nastupi garancija da će se netko u životu baviti glazbom i njom obogaćivati druge“, poručio je. Okupljenima je zaželio sretan i blagoslovljen Božić.

Koncertna večer zaključena je zajedničkom izvedbom božićne pjesme „Radujte se, narodi“ svih sudionika pred središnjim oltarom supetarske crkve.