Budi dio naše mreže
Izbornik

Postulantice i kandidatice milosrdnih sestara Svetoga Križa hodočastile u Krapinu

Krapina (IKA)

Postulantice i kandidatice Družbe milosrdnih sestara Svetoga Križa su u subotu i nedjelju, 5. i 6. ožujka posjetile Krapinu.

Nakon postulantske prakse od oko mjesec dana, na kojoj je postulantica Franka Dobranić bila u zajednici milosrdnih sestara Svetoga Križa u Krapini, a postulantica Gabrijela Radaš u zajednici sestara u Vinkovcima, postulantice i kandidatice pošle su na hodočašće s voditeljicom postulata s. Dorotejom Krešić.

U Krapini su ih dočekale njihove sestre. U subotnje popodne posjetile su svetište Majke Božje Jeruzalemske na Trškom vrhu. Ondje su razgledale crkvu i saznale o mnogim uslišanjima po zagovoru Majke Božje Jeruzalemske. Same su se također utekle Gospi u zagovor te ju pozdravile pjesmom.

Nakon toga, zaputile su se u franjevačku crkvu i Samostan sv. Katarine gdje ih je dočekao fra Franjo Tomašević. Proveo ih je kroz crkvu te samostansku zbirku sakralne umjetnosti i knjižnicu, u kojoj se čuvaju mnoge vrijedne knjige, od kojih neke datiraju iz 15. stoljeća. Ondje su se i okrijepile te se zatim pridružile svojim sestrama na molitvi Večernjih hvala i večeri.

Nakon toga, započele su večernji program u župi klanjanjem pred Presvetim, koje su animirale. Po završetku klanjanja, s. Doroteja im je u župnoj dvorani predstavila povijest i karizmu Družbe. Potom su ih župljani u radu po skupinama imali priliku pitati o njihovom životu i djelovanju.

Drugoga dana, u nedjelju sudjelovale su na dvjema jutarnjim misama, na kojima su čitale, pjevale te se na kraju predstavile i kratko posvjedočile o pozivu. Na misama se posebno molilo za nova svećenička i redovnička zvanja iz Župe sv. Katarine, za što će, kako su poručile, nastaviti moliti i dalje.

„Zahvaljujemo vlč. Davoru Štuljanu, župniku, koji nas je radosno primio. Posebno zahvaljujemo našim sestrama koje aktivno sudjeluju u životu ove Župe te ju podržavaju svojim marljivim radom i molitvama. Vrlo nam je drago što smo posjetile Krapinu i imale se prilike upoznati s njezinim župljanima. Sve, koje smo susrele, rado ćemo nositi u srcu i u molitvama“, poručila je postulantica Franka Dobranić.