Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova za vodstvo MI-ja na Krku

Krk (IKA)

duhovna obnova za vodstvo Hrvatskog katoličkog zbora MI održana je u petak i subotu 6. i 7. svibnja u Samostanu Gospe Karmelske u Krku.

Dvodnevni program za dvadesetak sudionika s temom „Služenje zajednici – okrepa duha“ predvodio je karmelićanin o. Jakov Mamić, duhovnik i sveučilišni profesor.

O. Mamić govorio je o životu kao služenju, znakovima autentičnosti kršćanske egzistencije, te ulozi pojedinca u životu Crkve i suvremenog društva. Poseban naglasak bio je na očuvanju unutarnje slobode, odnosno oslobađanju čovjeka od svih ovozemaljskih navezanosti i oslobađanju čovjeka za nesebičnost, ali i oslobađanju Crkve od klerikalizma jer „služba nije vlast, već služenje“ – kako je rekao o. Mamić.

Svjedočenje vjere i služenje u obitelju, Crkvi i župi, radnom mjestu i na ulici – bez interesa, bila je središnja poruka duhovnih promišljanja, a sudionici su pozvani na upoznavanje sebe kroz dimenziju služenja, „listanje sebe u Božjoj prisutnosti“ te slušanje poruke govora Božjeg, odnosno otvorenost novostima Duha Svetoga.

U duhovnu obnovu bili su uključeni i predstavnici zajednice Nanovo rođeni, s kojima MI organizira i provodi program formacije duhovnog utemeljenja vođenja, koji predvodi dr. sc. Damir Jelić, član predsjedništva MI-ja.