Budi dio naše mreže
Izbornik

Svetkovina sv. Vinka Paulskog proslavljena u Dubrovniku

Dubrovnik (IKA)

Svetkovina sv. Vinka Paulskog, milosrdnog oca siromaha, svečano je proslavljena u utorak 27. rujna u Samostanu sestara milosrdnica „Za kapelicom“ u Dubrovniku.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup Roko Glasnović u zajedništvu s katedralnim župnikom don Marinom Lučićem, priorom dominikanskog samostana u Dubrovniku fra Tomislavom Kraljevićem i superiorom isusovačke rezidencije u Dubrovniku o. Mirkom Nikolićem, uz asistenciju trajnog đakona don Tomislavom Sikavicom. Sudjelovale su i sestre te susjedi.

Homilija je bila poticaj promatranja današnjega vremena kao Vinkova, u pokušaju življenja blaženstva i ulaženja u Kraljevstvo nebesko prihvaćajući Božje poticaje.

Spajamo Nebo i zemlju odričući se samovolje, vanjskih i unutarnjih strasti te izgrađujući vlastiti identitet u odrazu Kristovu. Tada životu dajemo novi obzor i pravac, postajemo odgovorni za druge, bez obzira na pogrješke, jer, blizu smo planine Božjega milosrđa – kazao je biskup Glasnović.

Sv. Vinko uvijek daje primjer kako pristupati drugima u ljubavi, poručio je biskup, te je ova svečanost ponovni poziv na iskrenije služenje Kristu, suputniku ljudi, osobito patnika.