Budi dio naše mreže
Izbornik

Iz tiska izišao novi broj Katoličkog tjednika

SARAJEVO (IKA)

Novi broj Katoličkog tjednika posvećen je Svjetskom danu siromaha koji se obilježava 13. studenoga, izvijestio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

U uvodniku pod naslovom „Zemlja gladna ljubavi“ glavni urednik Josip Vajdner upozorava kako naše podneblje i dalje rađa plodovima mržnje čije je sjeme njegovano na različitim poljima. Promatrajući „Kroz filozofsku prizmu“, dr. Oliver Jurišić promišljao o „političkoj diskriminaciji u Crkvi“.

Povodom Svjetskog dana siromaha, Josipa Prskalo razgovarala je s volonterkom pri karitativnim udrugama i djelatnici Papinskih misijskih djelu Hrvatskoj Vlatkom Bakran Burić, koja podsjeća kako je pomoći drugome Božji zakon. Pod naslovom „Opet im je križ zasmetao“ Brane Vrbić piše o tomu kako je danas jedina dopuštena predrasuda, a time i diskriminacija, ona protiv kršćana i kršćanstva, osobito katolika. Reporterska ekipa Tjednika posjetila je Lukavac u kome se nalazi stoljetna crkva posvećena sv. Anti Padovanskom.

U „Razmišljanjima“ Josip Vričko piše o potencijalnoj Pirovoj listopadskoj izbornoj pobjedi Hrvata. U „Odjecima prošlosti“, u tekstu pod naslovom „Bez Hrvata Sarajevo neće biti Sarajevo“ Ivo Tomašević vraća se u 1995., kada su glavni grad Bosne i Hercegovine posjetili biskupi iz Austrije. U novome broju objavljeno je i izvješće s 39. putovanja pape Franje izvan Italije, u Bahrein, koje je bilo u znaku međureligijskog dijaloga i molitve za mir, izvijestio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.