Istina je prava novost.

Održana edukacija „Trening socijalnih vještina“ za stručne radnike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Za stručne radnike iz svih kuća Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u utorak 18. lipnja održana je edukacija „Trening socijalnih vještina“.

Edukaciju su održale prof. dr. Ivana Borić i dr. sc. Andrea Ćosić, s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Voditeljica usluga socijalne skrbi pri Caritasu Zagrebačke nadbiskupije Suzana Horvat Kutle objasnila je svrhu edukacije. „Voljeli bismo doći do probranog seta poželjnih vještina koje bi djeca zbrinuta u Caritasovim kućama trebala imati. Stoga bi ovu edukaciju trebalo nastaviti u interaktivnom obliku odgojitelji-voditeljice edukacije, po mogućnosti najesen. Zajedničkim radom iznjedrili bismo Priručnik koji bi bio velika korist za podizanje razine stručnog rada i dobrodošao odgajateljski alat u željenoj promjeni djeteta“, poručila je.

Ova jednodnevna temeljna izobrazba, koja uključuje radionice, održana je u Kući za mlade „Da život imaju!“ u Selskoj cesti 165 (Trešnjevka) u Zagrebu, a omogućila ju je dugogodišnja Caritasova darovateljica i suradnica Ivanka Stahuljak.