Istina je prava novost.

Zlatomisnik fra Josip Bebić slavio misu u Novim Selima

Fra Josip Bebić koji je proslavio zlatnu misu u nedjelju 21. srpnja u crkvi sv. Ilije proroka u Metkoviću, u nedjelju 28. srpnja, misu je slavio u rodnoj župi svojih roditelja, ispred crkve sv. Ante Padovanskog u Novim Selima.

Premda je veći dio života proveo u službi izvan domovine, vlč. Bebić nikada nije zaboravio rodnu župu svojih roditelj, te tako svakog ljeta, tijekom odmora, slavi misu u Novim Selima za sve žive i preminule župljane. Misno slavlje animirao je dio župnog zbora Župe sv. Nikole biskupa iz Metkovića.

Na proslavi fra Josipove zlatne mise propovijedao je fra Domagoj Volarević, gvardijan samostana o. Ante Antića u Splitu i profesor na splitskome Katoličkome bogoslovnom fakultetu. U koncelebraciji su bili župnik fra Denis Šimunović, don Mladen Margeta, fra Perica Maslać, fra Ivo Rastočić i fra Marko Pudar.

Fra Josip je rođen 2. lipnja 1948. g. u Metkoviću, od oca Mirka i majke Vide rođ. Volarević. Osnovnu školu završio je u Metkoviću, klasičnu gimnaziju u Sinju, Filozofsko-teološki studij u Dubrovniku, Makarskoj i Zagrebu. U novicijat je stupio 1965. g., prve zavjete položio 1966., a svečane 1971. g. u Italiji.

Mladu misu slavio je 21. srpnja 1974. u rodnoj Župi sv. Ilije proroka u Metkoviću. Do 1977. bio je župni vikar u Ogorju, nakon čega je do 2003. obavljao razne pastoralne dužnosti u Njemačkoj. Iste godine povjerena mu je služba delegata za hrvatsku pastvu u Njemačkoj koju je obnašao do 2010. godine. Od 2011. do 2014. g bio je ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Od 2014. do 2019. g vodio je hrvatske katoličke zajednice sv. Franje Asiškog u Bietigheim- Bissingenu, sv. Ilije proroka u Illingenu i sv. Ante Padovanskog u Vaihingenu – Enzu.

Od 2019. o. Bebić bio je gvardijan samostana u Zaostrogu, gdje je djelovao i kao župnik. Od 1. rujna 2022. g. preuzeo je župu sv. Fidelisa u Darmstadtu.