Istina je prava novost.

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i zaštitnice Vojnog ordinarijata u RH

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ koji se obilježava 5. kolovoza na državnim i lokalnim razinama upriličit će se različiti programi. Istoga dana Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj slavi i svetkovinu nebeske zaštitnice Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta.

Središnja proslava u Kninu u ponedjeljak, 5. kolovoza 2024. počinje u 6:30 budnicom ulicama grada Knina. Ispred spomenika hrvatske pobjede „Oluja 95“ na Trgu dr. Ante Starčevića u 9 sati obitelji poginulih, umrlih i nestalih branitelja, hrvatski ratni vojni invalidi, ratni zapovjednici i predstavnici udruga iz Domovinskoga rata, visoka državna i druga izaslanstva položit će vijence i upaliti svijeće. Molitvu kod spomenika predvodit će vojni ordinarij u RH mons. Jure Bogdan. Potom će uslijediti središnja svečanost na stadionu NK „Dinara“ i na Kninskoj tvrđavi.

Misa u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu počet će u 12 sati, a predvodit će ju vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, u zajedništvu sa šibenskim biskupom mons. Tomislavom Rogićem koji će održati propovijed, vojnim i policijskim kapelanima, kninskim franjevcima i drugim svećenicima.

U prigodi slavlja vojni i policijski kapelani će u dogovoru sa zapovjednicima postrojbi, odnosno načelnicima policijskih uprava organizirati misna slavlja i molitve za domovinu.