Istina je prava novost.

Župljani Sv. Martina pod Okićem oprostili se od župnika vlč. Siniše Hegedušića

Vjernici Župe sv. Martina biskupa u Svetom Martinu pod Okićem oprostili su se na svečanoj misi u kapeli svetog Roka u Galgovu u nedjelju, 18. kolovoza 2024., od svog župnika vlč. Siniše Hegedušića.

„Pitamo se, koliko je to ljudi u 350 godina dolazilo u ovu crkvu, ovo mjesto, kako bi Bogu zahvalili za dar života, a koliki su samo bili izliječeni i dobili dar zdravlja. Sveti Rok živio je u 14. stoljeću, samo 32 godine, a ostavio je iza sebe jako velik trag. Uputio se na jedno hodočašće gdje je susreo ljude koji su vapili da im netko pristupi i osjete ljudsku blizinu. On je tada osjetio da ga Bog zove, a taj trag je upravo dan kada je umro, na taj dan posebna svjetlost je obasjala tu ćeliju i ispisane su bile riječi „Tko god bude zazvao sv. Roka, dobit će zdravlje svoga tijela“, kazao je vlč. Hegedušić.

„Danas se sv. Rok posebno očituje i poručuje da život ima smisla samo ako je Bog prisutan“, rekao je.

Osvrnuvši se na nedjeljno čitanje, vlč. Hegedušić se dotaknuo sv. pričesti. „Pričest je trajni dar. Svaka misa i pričest govori da je Isus u nama i da je u svom srcu za nas ostavio mjesta“- zaključio je propovjednik.

Na misi su sudjelovali i Samoborska garda, bratovštine, udruge i župne zajednice, kao i gradski pročelnici na čelu sa samoborskim dogradonačelnikom Petrom Burićem.

Pjevanje je vodio župni zbor.

Nakon mise uslijedio je oproštaj od vlč. Hegedušića, koji nakon 10 godina prelazi u drugu župu. Članovi zajednica svetomartinske župe te predsjednik Vijeća mjesnog odbora Galgovo Darko Lisec uputili su vlč. Hegedušiću poruku kojom su istaknuli da je deset godina malo, ali istovremeno i puno za sva srca i ono što je župnik učinio za župljane.

Župnik je uzvratio riječima zahvale: „Nakon 10 godina službe, hvalu izričem cijeloj župnoj zajednici što ste dolazili i napajali se Riječima života. Za sve lijepo što se događalo zahvaljujem Bogu i Blaženoj Djevici Mariji. Čuvajte svoje obitelji, volite Boga i nikada ne zaboravite na molitvu i našu nebesku Majku.“

Na kraju, župljani su vlč. Hegedušiću poklonili kalež, sliku crkve sv. Martina biskupa, samoborsku košaru delicija i cvijeće.

Vlč. Siniša Hegedušić daljnju službu obavljat će u Župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Vukovini, a Župu sv. Martina pod Okićem preuzima dosadašnji samoborski kapelan vlč. Tomislav Medić.