Istina je prava novost.

Proslava 100 godina lovstva u Ogulinu

Ogulinski lovci proslavili su 15. rujna 100 godina lovstva u Ogulinu i Lovačkog društva Klek. Misno slavlje u župnoj crkvi sv. Križa predvodio je vlč. Nikola Prša.

Nakon polaganja vijenaca za svoje preminule članove kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu hrvatskih rodoljuba, lovci su sudjelovali na misi u župnoj crkvi sv. Križa koju je predslavio vlč. Nikola Prša. Svečanost su uzveličali brojni gosti iz susjednih lovačkih udruga kao i gosti iz susjedne Slovenije.

Vlč. Prša je na početku čestitao lovcima na velikom jubileju i želju da izvršavaju svoje zadaće uz zagovor sv. Huberta.

Liturgijskom glazbom misu je uzveličao župni zbor Crux uz vodstvo i orguljsku pratnju Marina Mićunovića.

U svojoj homiliji propovjednik je poručio nazočnima da je odnos s Bogom potrebno stalno osluškivati. Boga je važno slušati srcem, na čemu Bog inzistira. Molitva ne smije biti puko nabrajanje, već trebamo otvoriti dušu Bogu. Služiti Bogu isto je kao i služiti čovjeku, kazao je.

Nakon misnog slavlja održana je svečana skupština u Zlatnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, dok je prigodna izložba o povijesti ogulinskog lovstva postavljena u Srebrnoj dvorani gdje su uz lovačke trofeje prezentirana lovačka dokumentacija iz 19. stoljeća.