Istina je prava novost.

Hrvatski Caritas objavio redizajn mrežne stranice

Hrvatski Caritas je u četvrtak 19. rujna objavio svoju novu mrežnu stranicu koja novim dizajnom želi predstaviti djelovanje Caritasa te olakšava proces donacije svojim podupirateljima.

Iz Hrvatskog Caritasa poručili su da novom stranicom nastoje unaprijediti dijeljenje informacija sa zainteresiranom javnošću kao i pojednostavniti proces donacija putem web stranice. Tako se na novoj mrežnoj stranici, među Programima Hrvatskog Caritasa, može saznati nešto više o redovitim i aktualnim programima Hrvatskog Caritasa kao što su Za 1000 radosti, Tjedan zajedništva i solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH ili pak program stipendiranja.

Osim programa koje vodi Hrvatski Caritas, na karti Caritasa zainteresirani i potrebiti pomoći mogu pronaći informacije o njima najbližem nad/biskupijskom Caritasu i o uslugama koje oni nude. Također, ako se žele priključiti Caritasu volonterskim radom, na novoj web stranici mogu se pronaći i informacije o volonterstvu.

Jedan od najvažnijih ciljeva redizajna mrežne stranice Hrvatskog Caritasa bilo je i pojednostavljenje procesa donacija. Već na naslovnoj stranici postoji obrazac za donacije, odakle se sredstva usmjeravaju za osnovno djelovanje Hrvatskog Caritasa, a požele li dobročinitelji svoja sredstva usmjeriti za neku specifičnu svrhu, mogu to učiniti odabirom nekoga od programa Hrvatskog Caritasa. Prilikom donacije, svaki će donator na svoju mail adresu primiti potvrdu o donaciji.

„Prateći trendove sestrinskih organizacija Caritasa diljem svijeta, nastojali smo olakšati proces donacija našim dobročiniteljima te na pregledniji način prikazati djelovanje Caritasa u Hrvatskoj. Smatramo da je važno na jednostavan i koncizan način prikazati svo dobro koje se čini, kako bismo potaknuli još koga od naših pratitelja na činjenje dobra. Hrvatski Caritas i nadalje želi biti siguran kanal upućivanja pomoći od dobročinitelja do krajnjih korisnika i tome poslanju je predan“, rekao je ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik. Naglasio je da sve novosti o djelovanju Hrvatskog Caritasa također mogu pronaći na novoj mrežnoj stranici.

U redizajnu web stranice tehničku podršku pružila je tvrtka MagicMarinac, a osim putem nove mrežne stranice, djelovanje Hrvatskog Caritasa možete pratiti i putem Facebook i Instagram profila. Novu web stranicu u cijelosti možete pregledati na sljedećoj POVEZNICI.