Istina je prava novost.

Izaslanstvo američke biskupske konferencije posjetilo HKS

Hrvatsko katoličko sveučilište posjetilo je u srijedu 18. rujna izaslanstvo Konferencije katoličkih biskupa Sjedinjenih Država (USCCB) predvođeno pomoćnim biskupom Detroita Jeffreyjem Marcom Monfortonom, predsjednikom Pododbora USCCB-a za pomoć Crkvi u srednjoj i istočnoj Europi.

Uz biskupa Monfortona nazočila je i Jennifer Healy, direktorica Ureda Pododbora USCCB te preč. Krunoslav Novak, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije i docent na Sveučilišnom odjelu za komunikologiju.

Uz rektora prof. dr. Željka Tanjića i prorektore prof. dr. Roberta Antolovića i prof. Hrvoja Štefančića s biskupom Monfortonom susreli su se i stipendisti koji rade u nastavi i administraciji na Hrvatskome katoličkom sveučilištu, a Američka biskupska konferencija financira njihove doktorske studije.

Rektor i prorektori izaslanike su upoznali s radom i razvojem Sveučilišta te o daljnjim planovima renovacije i izgradnje nastavnih kapaciteta HKS-ovog kampusa, nakon čega su posjetili novouređenu Sveučilišnu knjižnicu.