Istina je prava novost.

Iz tiska izišao novi broj revije „Svjetlo riječi“

Iz tiska je izišao listopadski broj revije Svjetlo riječi tematski posvećen liku kraljice Katarine Kotromanić, koju franjevci časte blaženom, a koja je bila članica Trećeg franjevačkog reda.

Pišući o kraljici Katarini, u temu broja uvodi Leonard Valenta, a tekstovi Marijana Begića i Mirele Barbarić, kao i ovomjesečni razgovor s fra Mirom Relotom – duhovnim asistentom bosanskoga područnog bratstva OFS-a i reportaža o kulturno-umjetničkom društvu HFS „Bobovac”, priče su „o današnjim čuvarima uspomene na kraljicu i njezinom živom nasljeđu“.

S područja povijesti ovoga mjeseca u reviji se donosi tekst o stećcima, Crkvi bosanskoj i franjevcima Marka Karamatića, a s područja vjere tekstove donose s. Silvana Fužinato o Božjem pogledu na drugog i drukčijeg, Boris Beck o skrivenosti čuda kao i Maja Herman Duvel o obitelji i sakramentima.

O društvenim temama pisali su don Josip Mužić i Snježana Šušnjara i to nudeći svoj pogled na teme antifašizma i gubljenja osjećaja vjere i ljubavi, a umjetnošću su se bavili s. Elvira Lovrić i fra Emanuel Josić. S. Elvira čitateljima predstavlja povijesni roman Velimira Deželića koji je napisan po istinitim događajima, a fra Emanuel piše o glazbenim djelima inspiriranim životom i djelom kraljice Katarine.

„Listopadski broj sadržava i druge tekstove s područja vjere, društva i kulture koje su pisali naši suradnici koje svakako preporučujemo na čitanje uz želju da na taj način svoje dane ispunite poučnim i zanimljivim sadržajem koji smo za vas pripremili“, poručili su urednici.